Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά σε Δροσοπηγή – Κρυονέρι: Το newsit.gr στο ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο

Φωτιά σε Δροσοπηγή – Κρυονέρι: Το newsit.gr στο ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο

Ένα τιτάνιο αγώνα δίνουν οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για να ανακόψουν την πορεία της τεράστιας πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης. Μια φωτιά που έχει πάρει πλέον πολύ μεγάλες διαστάσεις ενώ διανύουμε την τρίτη συνεχόμενη μέρα με μεγάλες φωτιές, ενώ είναι η δεύτερη φορά που ξεκίνησε φωτιά κοντά στην Βαρυμπόμπη και δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει της ώστε να μην επεκταθεί.

Το newsit.gr και η ρεπόρτερ Αλεξάνδρα Αθανασίου βρίσκονται στο σημείο και σας έχουν μεταδώσει λεπτό προς λεπτό από την πρώτη στιγμή όλα όσα έχουν συμβεί.

Οι στιγμές είναι δραματικές, με την φωτιά να μπαίνει στον οικισμό της Δροσοπηγής, από εκεί να κατευθύνεται προς το Κρυονέρι και πλέον να έχει φτάσει ακόμα και στην εθνική οδό (!) στις Αφίδνες.

Λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ η φωτιά πέρασε και την εθνική οδό, με τις στιγμές να είναι κρίσιμες. Ιδιαίτερα οι επόμενες δύο ώρες θα αποτελέσουν το «κλειδί» για το πώς θα κυλήσει η βραδιά. Θα φανεί αν μπορούν οι Αρχές να «φρενάρουν» την πύρινη λαίλαπα, ή αν θα έρθουν τα χειρότερα.

Δείτε τις εικόνες από τις Αφίδνες πριν οι φλόγες περάσουν την εθνική οδό…

Επιπλέον υπάρχουν και τρεις τραυματίες που μεταφέρθηκαν από Κρυονέρι και Δροσοπηγή στο ΚΑΤ, με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει, ευτυχώς, ανησυχία.

Όλα αυτά ενώ υπάρχει πια και μεγάλο πρόβλημα με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με τον ΑΔΜΗΕ να εκδίδει ανακοίνωση αναφέροντας πως υπάρχουν έκτακτα μέτρα έτοιμα να τεθούν σε ισχύ!

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες του newsit.gr από το πύρινο μέτωπο

Νέα μηνύματα του 112!

Μηνύματα έχουν σταλεί από το 112 ώστε να εγκαταλείψουν οι πολίτες το Κρυονέρι, τον Κοκκινόβραχο, τις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Δείτε τα

Στο Κρυονέρι χτυπούσαν οι καμπάνες…

Ένα μεγάλο και ενιαίο πλέον πύρινο μέτωπο

Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει πια πολύ μεγάλες διαστάσεις και ήδη οι φλόγες έχουν φτάσει στο Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή, ενώ από τη βόρεια πλευρά κατευθύνονται προς Κατσιμίδι και Κοκκινόβραχο.

Click4more: Φωτιά στην Εύβοια: Το Newsit.gr στην Αγία Άννα – Καρέ καρέ η εκκένωση του κάμπινγκ

Όλοι οι κάτοικοι από τις συγκεκριμένες περιοχές απομακρύνονται με τη συνδρομή της αστυνομίας, ενώ το βάρος της πυρόσβεσης έχει πέσει κυρίως στα εναέρια μέσα καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις να παραμείνουν κοντά στο μέτωπο λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 10 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν επιχειρεί το ρωσικό Beriev καθώς συμπλήρωσε τις ώρες ασφαλείας και βρίσκεται στο έδαφος για συντήρηση μέχρι αύριο. Επίσης, δεν έχουν φτάσει ακόμη τα δύο σουηδικά αεροσκάφη καθώς έχουν καθηλωθεί στην Πολωνία λόγω κακοκαιρίας. Παράλληλα, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τος δρόμους που οδηγούν προς την περιοχή.

Ριπές αέρα που επιδεινώνουν τα πράγματα

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους στην παραπάνω περιοχή, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη νωρίτερα στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Έκτακτες εφημερίες σε νοσοκομεία

Εν τω μεταξύ, λόγω των αυξημένων κλήσεων στο ΕΚΑΒ για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης του ΓΝ «Σισμανόγλειο».

Για τα περιστατικά εγκαυμάτων δόθηκε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής – Εγκαυμάτων του ΓΝ ΚΑΤ.

Στις περιοχές της πυρκαγιάς βρίσκονται 2 μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ, 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα και 7 ασθενοφόρα. Στην Αττική εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις