Site icon NewsIT
15:00 Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026

Φωτιά στην Εύβοια στην περιοχή Μακρυκάπα: Ήχησε το 112 για εκκένωση από την Τριάδα προς Ψαχνά – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από εγκαταστάσεις επιχείρησης- Επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης και της 20ής ΕΜΟΔΕ, 27 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα

evima

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (07.09.2026) σε δασική έκταση στην περιοχή της Μακρυκάπα στην Εύβοια. Μήνυμα του 112 κάλεσε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Τριάδας να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς τα Ψαχνά.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης και της 20ής ΕΜΟΔΕ και 27 οχήματα.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τριάδα απομακρυνθείτε προς Ψαχνά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Η φωτιά είναι σε κοντά σε εγκαταστάσεις επιχείρησης, σύμφωνα με το eviaonline.gr.

Από αέρος έχουν διατεθεί δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό των εναέριων μέσων. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων με υδροφόρες.

evima

Νωρίτερα, στις 14:55, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την προσπάθεια περιορισμού της. Παράλληλα, οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί που δυσκολεύουν τις ρίψεις από αέρος

«Εάν ξεφύγει η φωτιά, θα πάει προς Πισσώνα», ανέφερε ο κ. Κελαϊδίτης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο επέκτασης του μετώπου προς την περιοχή.

Η κατάσταση προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και καθιστούν ιδιαίτερα απαιτητικό το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται ότι η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version