Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Κινέτα – video

Φωτιά στην Κινέτα – video

– Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σε πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια Όρη στην Κινέτα Αττικής
– Εικόνες πανικού με κατοίκους να εγκαταλείπουν όπως – όπως τα σπίτια τους! – Η φωτιά μαίνεται στους οικισμούς Μαρούλα και Γαλήνη
– Η φωτιά έχει εξαπλωθεί με γρήγορους ρυθμούς και είναι ορατή σε πολλές περιοχές της Αττικής – Ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας!
– Έκλεισε η εθνική οδός αφού η φωτιά πέρασε τον δρόμο! Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί
ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ

Άσχημες διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Γαλήνη της Κινέτας στα Γεράνεια Όρη. Ο αέρας άλλαξε φορά με αποτέλεσμα να “κατέβει” η φωτιά από το βουνό και να έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές. Κάηκαν και σπίτια. Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες έχουν φτάσει και στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας, αλλά και στον οικισμό Πανόραμα, ενώ το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Εκφράζονται φόβοι ότι η φωτιά ενδεχομένως να κινηθεί προς το Αλεποχώρι! Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους όπως – όπως και οι εικόνες από το σημείο δείχνουν σπίτια να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.  Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να ακούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής με λάστιχα στα χέρια προσπαθούν όπως – όπως να σβήσουν την φωτιά. Ήδη, εκκενώθηκαν, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά έχει επεκταθεί με γρήγορους ρυθμούς και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες είναι ορατή σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι καπνοί είναι ορατοί έως το Νέο Φάληρο αλλά και το Χαλάνδρι, ακόμα και στην Αργυρούπολη και στο κέντρο της Αθήνας! Οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου και από το Reuters.

Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που είναι ορατή ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας! Δείτε εικόνες από την Βουλή αλλά και με φόντο τον Παρθενώνα

Η φωτιά όπως φαίνεται από την εθνική οδό

Η φωτιά όπως φαίνεται από το Νέο Φάληρο

Η φωτιά από το Χαλάνδρι

Η φωτιά από την Αργυρούπολη!

Δείτε πως φαίνεται η φωτιά από διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις