Οι καπνοί ήταν ορατοί σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο - Έως τις 5 το απόγευμα είχαν κλείσει έξοδοι στην Αττική Οδό
Δύο εστίες ξέσπασαν στη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στους πρόποδες του Υμηττού το μεσημέρι της Δευτέρας (28.07.2025). Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, η οποία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πύρινη εστία.
Σύμφωνα με το MEGA, υπάρχουν πληροφορίες ότι η φωτιά στην Πολυτεχνειούπολη πιθανόν να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, καθώς σε δάσος της περιοχής εντοπίστηκε μπιτόνι με λάδια μηχανής.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε χώρο αμαξοστασίου του δήμου Ζωγράφου.
Παράλληλα, η Πυροσβεστική εξετάζει και το σενάριο η φωτιά να προκλήθηκε από φυσούνα καπνού, εργαλείο που χρησιμοποιούν μελισσοκόμοι της περιοχής.
Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, δήλωσε στην ΕΡΤ πως μετά την εστία φωτιάς στην Πανεπιστημιούπολη, εμφανίστηκε δεύτερη εστία στην οδό Ζησιμοπούλου στου Παπάγου, σε απόσταση σημαντική από το αρχικό μέτωπο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η αρχική πυρκαγιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση, κοντά στην Πολυτεχνειούπολη στον δήμο Ζωγράφου.
Η κινητοποίηση ήταν τεράστια με 110 πυροσβέστες με ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 30 οχήματα, εθελοντές, και 19 εναέρια μέσα.
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν άμεσα στο σημείο:
Οι καπνοί ήταν ορατοί σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο. Η εικόνα της φωτιάς από την Ηλιούπολη:
Δείτε βίντεο από τη φωτιά:
Το 112 έστειλε μήνυμα ετοιμότητας στους κατοίκους και τους προέτρεπε να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών.
Η άμεση κινητοποίηση δεν επέτρεψε στις φλόγες να απειλήσουν σπίτια και τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.
Παράλληλα, μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν κλείσει έξοδοι στην Αττική Οδό, στο τμήμα της περιφερειακής Υμηττού, αλλά και στην Κατεχάκη.
Πλέον, όλοι οι δρόμοι στην περιοχή έχουν δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.