Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Μύτικα προς Ψάθα

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Μύτικα προς Ψάθα

Μεγάλη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Πόρτο Γερμενό, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται συνεχώς. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη γιατί στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό εξαπλώνεται και ήδη το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση του Μύτικα, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 σε δασική έκταση κοντά στο κάστρο στο Πόρτο Γερμενό και πλησίον της οδού Αιγοσθενών. 

Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς στο Πόρτο Γερμενό επιχειρούν τώρα 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 5 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα καθώς κι ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Οι 2 air tractors που επιχειρούν επενέβησαν αμέσως καθώς περιπολούσαν στην περιοχή. Βοηθούν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. 

Λίγο πριν από τις 14:00 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 που καλούσε τους κατοίκους να φύγουν! «Αν βρίσκεστε στο Μύτικα, εκκενώστε τώρα προς Ψάθα», ανέφερε.

https://twitter.com/112Greece/status/1544272141218201602?s=20&t=Jo1e63UHYSgPRDt4lSlRTw

Η φωτιά βρίσκεται σχετικά κοντά σε σπίτια και ξενοδοχεία. Ήδη, έχει καεί ένα σπίτι που βρίσκεται 300 μέτρα από την παραλία κοντά στο ενετικό κάστρο της περιοχής, όπως δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος Βιλλίων Κωνσταντίνος Μακρυνόρης. «Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, δίνεται μάχη», τόνισε και σημείωσε ότι αν “κόψει” ο αέρας, «θα γλιτώσουμε». 

https://twitter.com/Agisilaos_K/status/1544268754292449281?s=20&t=Ix9n5xsB76oc7ViO2ZI8PA

https://twitter.com/attica24gr/status/1544274326886748160?s=20&t=zLLsFDYLB6aAkklPCYOY6Q

«Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν πλήρως και συντονισμένα», εξάλλου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μάνδρας, Παναγιώτης Κολοβέντζος.

«Η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα και καίει δασικές εκτάσεις», είπε και πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις επιχειρούν πλήρως και σε όλο το μέτωπο, όμως οι συνεχείς εναλλαγές του αέρα δυσκολεύουν πολύ το έργο τους. Αν δεν είχε αυτή την δύναμη ο αέρας, θα την είχαμε θέσει υπό έλεγχο, όμως αλλάζει συνεχώς και κάποιες στιγμές δυναμώνει πολύ».

Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό και επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα.

 

Με εντολή αρχηγού της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) βρίσκεται στην περιοχή για να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Σε γενική επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Αττικής.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης, Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα, Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις