Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φωτιές στην Αττική: Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι και Μέγαρα

Φωτιές στην Αττική: Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι και Μέγαρα

Στο “μικροσκόπιο” των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης, Ντράφι και Μεγάρων από τις οποίες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Η πύρινη λαίλαπα ξεκίνησε από την Πεντέλη, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (19.07.2022) και όπως είπε σήμερα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, υπήρχαν δυο εστίες φωτιάς.

Στο  πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τις φωτιές στην Αττική, θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων, όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, πληροφορία και μήνυση για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες πυρκαγιές.

 Η διενέργεια της έρευνας θα ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος θα αναλάβει να αποδώσει ευθύνες στον υπαίτιο ή τους υπαίτιους για μία ακόμα  τεράστια οικολογική καταστροφή με συνέπειες να καταστραφούν περιουσίες – σπίτια και αυτοκίνητα- πολιτών.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις