Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γεωργιάδης: Αν ανοίξουμε την εστίαση και ξεφύγει η κατάσταση, θα έρθει 5μηνο lockdown

Γεωργιάδης: Αν ανοίξουμε την εστίαση και ξεφύγει η κατάσταση, θα έρθει 5μηνο lockdown

Δήλωση «βόμβα» από τον υπουργό Ανάπτυξης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δεν θα ανοίξει η εστίαση γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος συνωστισμού που μπορεί να φέρει lockdown μηνών! Μετά τα εποχικά μαγαζιά, που ανοίγουν τη Δευτέρα (07.12.2020), είπε πως θα ακολουθήσουν βιβλιοπωλεία, παιχνιδάδικα, ανθοπωλεία και κομμωτήρια.

«Αν ανοίξουμε τώρα την εστίαση, θα έχουμε πέντε μήνες lockdown» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ρίχνοντας τη… βόμβα για την εστίαση ενόψει των γιορτών. Αντίθετα, ο υπουργός Ανάπτυξης, χωρίς να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα, προανήγγειλε ουσιαστικά ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα ανοίξουν κομμωτήρια, παιχνιδάδικα (μαζί τους και τα εμπορικά αφού πολλά μαγαζιά που πωλούν παιχνίδια βρίσκονται μέσα σε mall), βιβλιοπωλεία και ανθοπωλεία. Οι αποφάσεις, πάντως, θα ληφθούν από την επόμενη εβδομάδα.

Click4more Από βδομάδα το σχέδιο για μετά τις 14 Δεκεμβρίου – Δύσκολα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Αναφερόμενος στην εστίαση, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, ο Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά επανέλαβε ό,τι είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από μερικές μέρες: δεν θα ανοίξει πριν από τις γιορτές. Γιατί, είπε, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών!

Διότι, όπως είπε, τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο που αυξάνει τον κίνδυνο. Πρόθεση της κυβέρνησης, συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης και να μπορούν οι πολίτες να κάθονται και έξω. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την επιδότηση για τα θερμαντικά ύψους 5.000 ευρώ, είπε ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.

Πως θα ανοίξουν τα μαγαζιά

Τα 110 εποχικά μαγαζιά που ανοίγουν από τη Δευτέρα (07.12.2020), θα ανοίξουν με αυστηρούς κανόνες και μέτρα. Και γι’ αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε έκκληση σε πολίτες, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες να είναι προσεκτικοί. Γιατί αν δεν ακολουθηθούν τα μέτρα «θα αναγκαστούμε να τους ξανακλείσουμε». Προανήγγειλε δε αυστηρούς ελέγχους.

Click4more Ιδιοκτήτες εποχικών καταστημάτων: Παρηγοριά στον άρρωστο το άνοιγμα 17 μέρες πριν τα Χριστούγεννα

Η δεύτερη γραμμή, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και τα κομμωτήρια. Απέφυγε όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό. Άφησε όμως να εννοηθεί ότι θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα. Οι όποιες αποφάσεις, πάντως, θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Είπε ότι επιτρέπεται η άθληση και με αποστολή sms μπορεί να αθληθεί κανείς. Πρόσθεσε δε, ότι στο μήνυμα του πρωθυπουργού, όταν ανακοίνωσε το lockdown, ενθάρρυνε τον κόσμο να αθλείται στο βουνό και μάλιστα είπε ότι έχει ανεβάσει και το σχετικό απόσπασμα στο twitter.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις