Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Γέροντας Παΐσιος – Τα προφητικά του λόγια για την Ευρώπη

Γέροντας Παΐσιος – Τα προφητικά του λόγια για την Ευρώπη

Τα θέματα για τα οποία μίλησε ο Γέροντας Παΐσιος είναι αναφμίβολα πολλά. Καθώς με το πέρασμα του χρόνου, εντρυφούμε όλο και περισσότερο στις προφητείες τους, τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, τις κάνουν να μοιάζουν ως και «εσχατολογικές».

Το καλοκαίρι του 1992 προσκυνητές ρώτησαν το Γέροντα Παΐσιο: «Γέροντα, τι επιπτώσεις θα έχει η ΕΟΚ για την Ελλάδα;»

«Κοιτάξτε παιδιά», απήντησε ο Γέροντας. «Στην Αμερική πήγαν άνθρωποι από διάφορα μέρη. Κουβάλησε ο καθένας το κουρέλι του και έτσι έγινε εκεί μία κουρελού.Η Αμερική έγινε σαν τον αργαλειό που αφομοίωσε όλα τα κουρέλια.Στην ΕΟΚ, όμως, οι χώρες που μπαίνουν είναι έτοιμα χαλιά. Τα χαλιά, όσο και να τα ενώσεις, το ένα πάει από δω και το άλλο απ’ εκεί. Έτσι, μη φοβάστε για δυσμενείς συνέπειες από την ΕΟΚ. Δεν πρόκειται ποτέ οι χώρες της Ευρώπης να ενωθούν πλήρως, ώστε να μας βλάψουν».

«Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ…Λίγα είναι τα ψωμιά της …». «Δεν θα κάνουν χωριό στην ΕΟΚ , γιατί είναι έθνη με διαφορετικές παραδόσεις».

Σε άλλη επίσκεψη, κάποιοι καθηγητές έλεγαν στον Γέροντα Παΐσιο ότι τα 12 κράτη μέλη της ΕΟΚ θα γίνονταν μελλοντικά ένα κράτος με μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα, μια ενιαία οικονομία, ενιαίο στρατό και εξωτερική πολιτική και ότι τα κράτη θα ήταν ως επαρχίες. Περιέγραφαν το μέλλον λαμπρό, με οικονομική ευμάρεια, όπως αυτή των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις