Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γιαμαρέλλου: «34 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα»! 133 συνολικά τα επιβεβαιωμένα

κορονοϊός

Στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, η Ελένη Γιαμαρέλλου αποκάλυψε πως τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι 34!

Εξακολουθεί να εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην χώρα μας! Με βάση τα όσα είπε η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου το απόγευμα της Πέμπτης, 12.03.2020, στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 34!

Η αποκάλυψη για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στον “αέρα” του Mega

Συνολικά, λοιπόν, η χώρα μας μετρά 133 συνολικά κρούσματα. Μεταξύ αυτών, 10 είναι “ορφανά”. Δηλαδή δεν ανήκουν στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον των κρουσμάτων που γνωρίζαμε εξαρχής.

Η κα Γιαμαρέλλου είναι μέλος της Επιτροπής που συνεδριάζει καθημερινά και παίρνει τις σχετικές αποφάσεις για την κρίση του κορονοϊού.

Click4more: Μεγάλη προσοχή στα γυμναστήρια! Μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού

Η ίδια αποκάλυψε πως τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα είναι ήπια, ενώ τόνισε πως “πρέπει να προλάβουμε”.

Ξεκαθάρισε πως η πρόληψη είναι υψίστης σημασίας, αναφερόμενη στο τεστ για τον κορονοϊό, δηλώνοντας πως αν υπάρξει επαφή με κάποιον που νοσεί από τον ιό, το πρώτο βήμα είναι να μείνουμε σπίτι μας για 14 ημέρες.

Δείτε όσα αποκάλυψε για τα νέα κρούσματα κορονοϊού

“Θέλαμε το κλείσιμο των σχολείων μετά τα κρούσματα κορονοϊού”

“Είναι ασυμπτωματικοί φορείς τα παιδιά, αλλά εξίσου επικίνδυνα”, τόνισε στην συνέχεια, τονίζοντας πως η απόφαση για το γενικό “λουκέτο” των σχολείων ήρθε με γνώμονα τον μεγάλο στόχο να μην υπάρξει απότομη και ραγδαία διασπορά της νόσου.

Σε κρίσιμη κατάσταση ένα από τα κρούσματα κορονοϊού

ΕΝ τω μεταξύ, κρίσιμη είναι η κατάσταση του 53χρονου από την Καστοριά, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Την ίδια ώρα, σοβαρή είναι και η κατάσταση του 50χρονου που έφτασε το βράδυ της Τετάρτης (11/03) στο ΑΧΕΠΑ, επίσης από Καστοριά.

Click4more: Γρίπη: Έφτασαν τους 90 οι νεκροί! Έξι θάνατοι μέσα σε μια εβδομάδα

Και τα δύο κρούσματα, παρά το μικρό της ηλικίας τους, έχουν βεβαρυμμένο ιστορικό υγείας. Ο 53χρονος έχει περάσει πνευμονία, ενώ ο 50χρονος βρίσκεται ανάμεσα στους πολίτες της Καστοριάς που ταξίδεψαν στην Ιταλία, προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον ιό μένοντας σπίτι τους, αλλά τελικά ο κορωνοϊός τους «χτύπησε» με σοβαρά συμπτώματα.

Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται οχτώ ασθενείς με κορωνοϊό, με τους έξι εξ αυτών να είναι καλά στην υγεία τους και σε μερικές μέρες να αναμένεται να πάρουν και εξιτήριο.

Την ίδια ώρα, το κρούσμα μηδέν, η μητέρα με το παιδί της, αναμένεται να βγουν από το νοσοκομείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς πέρασαν τον κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα γρίπης.

Πηγή: Live News.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις