Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιώργος Τράγκας: Από τη Βραδυνή και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μέχρι την ίδρυση κόμματος

Γιώργος Τράγκας: Από τη Βραδυνή και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μέχρι την ίδρυση κόμματος

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας που νοσηλευόταν από τις 5 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο με κορονοϊό. Ο Γιώργος Τράγκας ήταν 72 ετών και τις τελευταίες μέρες η υγεία του είχε επιδεινωθεί σημαντικά, ενώ πριν από πέντε ημέρες είχε διασωληνωθεί. Ο ίδιος δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Ως αποτέλεσμα επιπλοκών του κορονοϊού ο Γιώργος Τράγκας υπέστη καρδιακό επεισόδιο πριν λίγες μέρες, ενώ την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζε πλέον και πρόβλημα στα νεφρά. Δυστυχώς ο γνωστός δημοσιογράφος δεν τα κατάφερε

Ο Γιώργος Τράγκας υπήρξε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής δημοσιογραφίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1949 στο Μεταξουργείο.

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία». 

Οι εκπομπές του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ άφησαν εποχή. Μία από τις πρώτες του εκπομπές στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό ήταν η εκπομπή «Εν Αθήναις» που ξεκίνησε το 1992. 

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΙ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1. Στον νέο ΣΚΑΙ παρουσίαζε τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV -σήμερα Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής.

Στο ραδιόφωνο έκανε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8.

Τα ρεπορτάζ για την υγεία του Ανδρέα Παπανδρέου

Μία από τις ιστορίες που σημάδεψαν την καριέρα του, ήταν όταν το 1988 ως απεσταλμένος του «Ελεύθερου Τύπου», είχε μεταβεί στο Λονδίνο για να καλύψει το ρεπορτάζ από το νοσοκομείο «Χέρφιλντ» για την εξέλιξη της υγείας του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση τότε συγκρούστηκε με την εφημερίδα, καθώς υποστήριζε ότι ο Γιώργος Τράγκας παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους υπόλοιπους ανταποκριτές των εφημερίδων.

Ο ίδιος σχολίαζε με δηκτικό τρόπο τη σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη. Μάλιστα, ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα, Μιχάλης Ζιάγκας, επιτέθηκε με γροθιές στον δημοσιογράφο και άρχισε να τον κυνηγάει στους κήπους του νοσοκομείου…

Είχε παντρευτεί τρεις φορές την ίδια γυναίκα

Ο δημοσιογράφος έχει δύο γιους, τον Γιάννη και τον Φρέντυ. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Καρρά, ενώ οι δυο τους είχαν παντρευτεί συνολικά τρεις φορές, μία με πολιτικό γάμο, μία με θρησκευτικό και πριν δύο χρόνια έκαναν μια ακόμη τελετή στο Λας Βέγκας.

Ο Γιώργος Τράγκας τον Φεβρουάριο του 2021, ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Σκοπός του, όπως υποστήριξε, είναι να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο

Ο δημοσιογράφος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον διαβήτη εδώ και χρόνια, ενώ στελέχη του κόμματός του αναφέρουν ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν έκανε το εμβόλιο. Σημειώνεται, πως δεν δήλωνε αρνητής των εμβολίων αλλά ήταν ενάντια στην υποχρεωτικότητά τους. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάρις Κουρτζίδης, σημείωσε πως «…όχι μόνο δεν είναι αντιεμβολιαστής, αλλά αντίθετα έχει εκφράσει τις θέσεις του υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού». 

Μάλιστα, ο Γιώργος Τράγκας με ανάρτησή του έλεγε ότι ως διαβητικός, περίμενε τη σωτηρία του μόνο από τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Στις 30 Νοεμβρίου είχε κάνει ανάρτηση στο Facebook όπου ανακοίνωνε ότι νοσεί με κορονοϊό: «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη. Χορεύοντας τανγκό με τον COVID-19, έχασα το βηματισμό μου ακούγοντας το πρόστιμο που έβαλε στους κατοίκους αυτής της χώρας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν ταχύτατα! Ο ιός πήρε ένα σαρδόνιο ύφος και μου είπε: “Δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών. Δεν έχει καταλάβει ότι εγώ θα στριφογυρνώ ανάμεσά σας, είτε είστε εμβολιασμένοι, είτε είστε ανεμβολίαστοι”».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις