Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: «Η δολοφονία που κορόιδεψε τον κόσμο» – Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του βρετανικού Channel 5

Γλυκά Νερά

«Παρακολουθώντας μια φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή και έναν τραγικό φόνο μιας γυναίκας που ζει στην Ελλάδα». Αυτή είναι είναι η περιγραφή στην ιστοσελίδα του βρετανικού καναλιού Channel 5, το οποίο προέβαλε σε ένα αφιέρωμα 90 λεπτών την σοκαριστική υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Το τραγικό τέλος της 20χρονης Κάρολαϊν Κράουτς από τα χέρια του συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος για 37 ημέρες… έπαιζε θέατρο, παριστάνοντας τον θλιμμένο σύζυγο, πριν τελικά συλληφθεί και ομολογήσει πως δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα, αλλά και τον σκύλο τους, προσπαθώντας να «στήσει» το τέλειο έγκλημα.

Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην εξιχνίαση της γυναικοκτονίας που σόκαρε το πανελλήνιο, με το ενδιαφέρον να κεντρίζει και διεθνή μεγαθήρια του Τύπου.

Η έρευνα εστιάζει στο αντικείμενο – «κλειδί» των αστυνομικών ερευνών, ήτοι το ημερολόγιο της 20χρονης Κάρολαϊν που έφερε στο φως πολλά στοιχεία για τη σχέση της με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και για όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας της το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Αναβιώνει ο εφιάλτης

Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει με τα ηχητικά ντοκουμέντα που είχε παρουσιάσει αποκλειστικά το Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega, τον Οκτώβριο του 2021, από τις κλήσεις του συζυγοκτόνου στην Άμεση Δράση.

Τότε που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «έβγαζε» άναρθρους ήχους και μουγκρητά, καθώς… υποτίθεται πως εκείνη την ώρα ήταν δεμένος και φιμωμένος.

Αρχικά είπε τη λέξη «βοήθεια» με την αστυνομικό που ήταν ναι στην άλλη άκρη της γραμμής να προσπαθεί να καταλάβει τι της λέει. Μετά… κόπων και βασάνων, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε τελικά ότι βρίσκεται στα Γλυκά Νερά, δίνοντας την διεύθυνση ενώ καθ’ όλη την διάρκεια του τηλεφωνήματος επιχειρούσε να πείσει πως είναι σε κατάσταση σοκ και ζητούσε ασθενοφόρο.

Click4more: Γλυκά Νερά: Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη – Τι σκέφτονται οι γονείς της Καρολάιν και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Μάλιστα, είχε επίτηδες σχηματίσει κάποιες φορές λανθασμένο τηλέφωνο επιχειρώντας να καλέσει το «100», καθώς στην μετέπειτα κατάθεσή του είχε πει πως καλούσε τα νούμερα με την μύτη, επειδή ήταν «δεμένος». Με τον τρόπο αυτό θέλησε να ενισχύει την θεωρία του για αδίστακτους ληστές που δολοφόνησαν την σύζυγό του μπροστά στα μάτια του, αλλά και μπροστά στο ούτε ενός έτους παιδί τους…

Δείτε τον σχολιασμό της προβολής του ντοκιμαντέρ, από την εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4» της ΕΡΤ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις