Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γώγος: Οι εικόνες είναι ανησυχητικές, βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση (video)

Γώγος: Οι εικόνες είναι ανησυχητικές, βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση (video)

“Σε περιπτώσεις μεγάλου συγχρωτισμού έχουμε διασπορά και σε ανοιχτούς χώρους. Οι εικόνες είναι ανησυχητικές. Βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση… Επιδημιολογική αλλά και πίεση στο σύστημα υγείας”.

Με αυτά τα λόγια, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, που είναι και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που κάνει τις εισηγήσεις για τα μέτρα, σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού του Σαββατοκύριακου, στις παραλίες και στις πλατείες.

“Ας κρατήσουμε τα βασικά μέτρα προστασίας, αλλιώς είναι πιθανόν να χρειαστούν και περαιτέρω μέτρα, ακόμα και lockdown. Αυτά πρέπει να αποφύγουμε…” είπε με νόημα, μιλώντας στο MEGA. 

Εμβολιασμός για να αποφύγουμε και άλλες μεταλλάξεις

“Πέραν των προβλημάτων που είχαμε, προστίθενται και το θέμα των μεταλλάξεων, γιατί υπάρχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα” είπε ο καθηγητής Γώγος, απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες μεταλλάξεις του ιού.

Click4More: «Μαγική» εικόνα η Αττική: Συνωστισμός το πρωί – Έρημη πόλη μετά τις 18:00 (video)

“Από κει και πέρα, για τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια, σε μεγάλο βαθμό καλύπτονται (οι μεταλλάξεις). Η Βρετανική. Για τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη έχουμε μικρότερη κάλυψη αλλά επαρκεί με δεδομένο τη μεγάλη παραγωγή αντισωμάτων που προκαλείται από τα εμβόλια” διευκρίνισε.

Κατά τον ίδιο, πρέπει να γίνουν γρήγορα οι εμβολιασμοί γιατί όσο κυκλοφορεί ο ιός, θα πληθαίνουν οι μεταλλάξεις.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις