Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

H Τρόικα απαιτεί κούρεμα σε ΔΕΚΟ, μισθούς και επικουρικές

H Τρόικα απαιτεί κούρεμα σε ΔΕΚΟ, μισθούς και επικουρικές

Ολοκληρώθηκε η πρώτη κρίσιμη συνάντηση του Ε.Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα, τους οποίους θα δει στις 18.00 στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός.

Η συνάντηση είναι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους.

Οι τροϊκανοί είναι εδώ για να κρίνουν την πορεία της χώρας και αυτή τη φορά δεν έχουν “κίτρινες κάρτες” αλλά μόνο κόκκινες καθώς μιλάμε για τη συμφωνία μαμούθ των 110 δισ. ευρώ η οποία μπορεί να επεκταθεί ως τα 130 δισ. ευρώ.

“Το ρολόι μετράει αντίστροφα” λένε τα στελέχη της τρόικας δείχνοντας και το… ημερολόγιο. Απαιτούν κρίσιμα ζητήματα να έχουν κλείσει ως την επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η αναβολή στον διάλογο λόγω κατάληψης του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΓΣΕΒΕ δεν αποτελεί… δικαιολογία για τους τροικανούς που ωστόσο δεν βάζουν σε πρώτη θέση το θέμα των μισθών του δημοσίου, αλλά αντίθετα μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί ως τώρα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Ψηλά στην ατζέντα είναι τα ειδικά μισθολόγια (ένστολοι, δικαστικοί, καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ κλπ), οι μισθοί στις ΔΕΚΟ και οι επικουρικές.

Η τρόικα βάζει ως προϋπόθεση για το δάνειο τη μείωση 15% στις επικουρικές συντάξεις, ενώ παράλληλα ζητά να ανοίξει ο δρόμος για ατομικές συμβάσεις και σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, αλλά και μειώσεις από 1)% ως και 40% ανάλογα με το μισθολογικό καθεστώς.

Παράλληλα ζητείται η άμεση κατάργηση των λεγόμενων κληρονομικών προνομίων στις τράπεζες και τις υπό κρατικοποιήσης ΔΕΚΟ με παράλληλη καταγγελία των κανονισμών εργασίας, ενώ στην περίπτωση των συμβάσεων η ανανέωσή τους να γίνεται από μηδενική βάση με ατομική σύμβαση και να μην ακολουθούνται οι όροι των κλαδικών.

Διαβάστε επίσης:
Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση – Δεν τα βρήκαν για εκλογές, μισθούς και συντάξεις οι αρχηγοί

Κλείνει σήμερα το “κούρεμα”; Προθεσμία ως τη Δευτέρα για την Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε