Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η αυλή των θαυμάτων – το μιούζικαλ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η αυλή των θαυμάτων – το μιούζικαλ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Η Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε έναν τόπο όπου μπορεί να ευημερήσει, ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 28 Μαΐου 2022.

Ο βραβευμένος με «Κάρολος Κουν» σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, υπογράφουν μια ιδιαίτερη εκδοχή του πιο εμβληματικού έργου του νεοελληνικού θεάτρου, της «Αυλής των θαυμάτων», σε μορφή μιούζικαλ, το οποίο παρουσιάζει -με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη- ο πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως.

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος υπογράφει τους στίχους, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου τη δραματουργία, ο Φωκάς Ευαγγελινός τις χορογραφίες, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Ελένη Μανωλοπούλου και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου και η διεθνής μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη.

Μαζί τους είναι η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ενώ στη διεύθυνση δεκαμελούς ορχήστρας επί σκηνής, ο μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Στις 28 και 29 Μαΐου, στο πιάνο επί σκηνής θα βρίσκεται ο Στέφανος Κορκολής και στις υπόλοιπες παραστάσεις ο Σάββας Ρακιντζάκης.

Παραστάσεις: 28,29,31 Μαΐου, 1,2,3,4 και 5 Ιουνίου 2022. Διάρκεια: 130 λεπτά (η παράσταση έχει διάλειμμα).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις