Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και πλησιάζει Άγιο Στέφανο – Συγκλονιστικές εικόνες

Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και πλησιάζει Άγιο Στέφανο – Συγκλονιστικές εικόνες

Σοκ και δέος. Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί αυτό που συμβαίνει το βράδυ της Πέμπτης, 05.08.2021, με την φωτιά που ξεκίνησε από την Βαρυμπόμπη λίγες ώρες νωρίτερα να έχει μετατραπεί σε ένα πύρινο εφιάλτη που απειλεί πλέον μια σειρά από πυκνοκατοικημένες περιοχές του λεκανοπεδίου, πέραν αυτών που ήδη κάηκαν!

Είναι η δεύτερη φορά που φλέγονται οι πρόποδες της Πάρνηθας σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα με τον κρατικό μηχανισμό να μην μπορεί να ελέγξει τη φωτιά στο ξεκίνημά της.

Αποτέλεσμα; Πλέον «βρέχει» φλόγες στην Αττική. Στο ΚΑΤ έχουν μεταφερθεί ήδη πέντε εγκαυματίες, ενώ δύο εθελοντές πυροσβέστες είναι διασωληνωμένοι στην εντατική. Οι εικόνες είναι πραγματικά απίστευτες, με το newsit.gr και την ρεπόρτερ Αλεξάνδρα Αθανασίου να βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην Βαρυμπόμπη και να σας μεταδίδει όλα όσα συνέβαιναν λεπτό προς λεπτό.

Η φωτιά γρήγορα έφτασε στην Δροσοπηγή, το Κρυονέρι, την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πέρασε σαν «σίφουνας» από τις παραπάνω περιοχές, καίγοντας τα πάντα στο διάβα της.

Στην συνέχεια πήρε «τροχιά» προς τις Αφίδνες με τον πρόεδρο της κοινότητας Αφιδνών να αναφέρει πως στην περιοχή καίγονται σπίτια!

Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για ώρα, ωστόσο ο αγώνας ήταν άνισος. Λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ η φωτιά πέρασε και την εθνική οδό με κατεύθυνση προς τον Άγιο Στέφανο και το Καπανδρίτι, με τις στιγμές να είναι κρίσιμες και το 112 να στέλνει έκτακτα μηνύματα εκκένωσης συγκεκριμένων οικισμών!

Click4more: Οι πρόποδες της Πάρνηθας στις φλόγες! Ασύλληπτο βίντεο από drone καταγράφει τον πύρινο εφιάλτη

Πιο συγκεκριμένα, δύο μηνύματα για εκκένωση περιοχών σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο στάλθηκαν μέσω του 112.

Το πρώτο μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα – Νέα_Μάκρη από Επαρχ. Οδό Μαραθώνος – Καπανδριτίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

https://twitter.com/112Greece/status/1423391071019618305?s=20

Το δεύτερο μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων της περιοχής του Αγίου Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

https://twitter.com/112Greece/status/1423391207502356487?s=20

Δείτε τις εικόνες από την φωτιά που πέρασε την Εθνική Οδό

 

Μεγάλη μάχη στην Εθνική Οδό

Η φωτιά έχει περάσει συνολικά πέντε φορές την εθνική οδό και στο ύψος των Αφιδνών καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής.

Click4more: Φωτιές: Έκτακτο μήνυμα του 112 σε ολόκληρη τη χώρα – Τέλος οι μετακινήσεις σε δάση, εθνικούς δρυμούς και άλση με ΠΝΠ!

Εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, γιατί η φωτιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, εκτός από το μέτωπο που έχει στην εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών κατευθύνεται και προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να κάνουν ρίψεις με το που έπεσε το σκοτάδι, και έχουν κάνει ζώνη στην εθνική οδό δίνοντας μάχη να μην φουντώσουν οι πυρκαγιές που περνούν προς τον Άγιο Στέφανο, καθώς και να ανακόψουν την πορεία τους προς την ιπποκράτειο Πολιτεία.

Δείτε τις εικόνες από τις Αφίδνες πριν οι φλόγες περάσουν την εθνική οδό…

Όλα αυτά ενώ υπάρχει πια και μεγάλο πρόβλημα με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με τον ΑΔΜΗΕ να εκδίδει ανακοίνωση αναφέροντας πως υπάρχουν έκτακτα μέτρα έτοιμα να τεθούν σε ισχύ!

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε το newsit.gr από το πύρινο μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας

Στο Κρυονέρι το απόγευμα χτυπούσαν οι καμπάνες…

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις