Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η κατάρτιση των Ενόπλων Δυνάμεων στο επίκεντρο ημερίδας – Η δέσμευση του Βασίλη Κικίλια – Video

Η κατάρτιση των Ενόπλων Δυνάμεων στο επίκεντρο ημερίδας – Η δέσμευση του Βασίλη Κικίλια – Video

Ημερίδα με τίτλο “Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή – Προτεραιότητες και προοπτικές για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ”, διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία, στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ομιλητές, μεταξύ άλλων, ήταν η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής, Μαριέττα Γιαννάκου, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Δουζινας, Γιώργος Κουμουτσάκος και Άνδρεας Λοβερδος, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Σάκης Ιωαννίδης, οι δημοσιογράφοι Αθανάσιος Έλλις και Νίκος Ευαγγελάτος, και η διεθνολόγος, Βασιλική Σουλαδάκη.

Στην ομιλία του ο κ. Κικίλιας δεσμεύθηκε για ένα Εθνικό σχέδιο Άμυνας, το οποίο θα πρέπει να καταρτίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με τη στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων και θα στηρίζεται στις νέες τεχνολογίες και στη δημιουργία συμμαχιών με άλλες χώρες. Επιπλέον, στάθηκε και στη σημασία της εσωτερικής ασφάλειας για το μέσο πολίτη.

Για την εσωτερική ασφάλεια και τη σύνδεση της με την εξωτερική ασφάλεια της χώρας μίλησε και ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο οποίος τόνισε ότι οι γεωστρατηγική ιδιαιτερότητα της περιοχής, καθώς και οι προκλήσεις -όπως το προσφυγικό- καθιστούν αναγκαίο το συνδυασμό εξωτερικής και εγχώριας ασφάλειας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις