Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Η μάχη με τα κύματα στην μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Ρόδου – Αγνοούνται 50 άνθρωποι

Η μάχη με τα κύματα στην μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Ρόδου – Αγνοούνται 50 άνθρωποι

Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό και την διάσωση μεταναστών στην θαλάσσια περιοχή 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου σε διεθνή ύδατα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν περίπου 60 με 80 άνθρωποι και μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 29. Οι διασωθέντες είναι όλοι άντρες διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ αυτών Ιρακινοί και Αφγανοί.

Το βίντεο που θα δείτε από Super Puma, είναι από την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από τις ελληνικές αρχές την ώρα που  στην περιοχή νότια της Ρόδου επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Στην επιχείρηση περισυλλογής των ναυαγών από τη θάλασσα επιχειρούν δύο σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και το ελικόπτερο Super Puma.

Τον πλήρη έλεγχο και τη δικαιοδοσία του περιστατικού έχει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και τα παραπλέοντα πλοία δεν ανταποκρίνονται σε οδηγίες από δύο τουρκικές ακταιωρούς που έχουν φθάσει σε κοντινή απόσταση από το σημείο του συμβάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που επέβαιναν στη βάρκα είχαν ξεκινήσει πριν από δύο ημέρες από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, όταν το σκάφος βρέθηκε χθες βράδυ σε δυσχερή θέση. Από τους διασωθέντες ένας μικρός αριθμός μεταναστών φορούσε σωσίβιο ενώ οι υπόλοιπο όχι.

Δείτε το βίντεο 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις