Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμούς στην Ηλεία

Συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμούς στην Ηλεία
photo αρχείου intime

Έχει γίνει προσαγωγή ενός άντρα από την περιοχή και στο πλαίσιο της προανάκρισης ερευνάται η εμπλοκή του στις πέντε τελευταίες πυρκαγιές στην Ηλεία.

Στα χέρια της Πυροσβεστικής βρίσκεται 43χρονος, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, σχετικά με τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν από τις 18 ως τις 24 Αυγούστου στην Ηλεία.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική “Συνελήφθη χθες, 24 Αυγούστου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, καθώς και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για τρείς πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις.

Ειδικότερα για τις πυρκαγιές στις:

  • 18 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:17, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία,
  •  24 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:53, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία,
  • 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:50, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας”.

Το χρονικό της σύλληψης

Λίγη ώρα νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν πως πολύ κοντά στην σύλληψη του εμπρηστή της Βουπρασίας βρίσκοντανι οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, βρισκόταν από την Παρασκευή στην περιοχή της Βάρδας αναζητώντας στοιχεία για τις τελευταίες πυρκαγιές που απείλησαν την κατοικημένη περιοχή, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό ήταν κάτι που προφανώς ο δράστης δεν γνώριζε, οπότε όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά χθες νωρίς το μεσημέρι στην Βάρδα, οι “σκληροί” της ΔΑΕΕ από το κλιμάκιο της Πάτρας, βρέθηκαν πολύ κοντά στο δράστη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive.gr έχει γίνει προσαγωγή ενός άντρα (σσ η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλλληψη) από την περιοχή και στο πλαίσιο της προανάκρισης ερευνάται η εμπλοκή του στις πέντε τελευταίες πυρκαγιές σε Βάρδα και Ν. Μανωλάδα, σε μια ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου.

 

Πηγή: ilialive.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις