Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου ψύχραιμα μας είπε ότι χτυπάει το οξύμετρο» – Γιατρός καταθέτει για την ανακοπή της Τζωρτζίνας

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου ψύχραιμα μας είπε ότι χτυπάει το οξύμετρο» – Γιατρός καταθέτει για την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Ειδικευόμενη γιατρός στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, η οποία εξέτασε τη Τζωρτζίνα κατά τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας ενώ είχε βάρδια και την ημέρα που έπαθε ανακοπή, καταθέτει σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η μάρτυρας, Ελένη Στογιαννίδου, όπως και άλλοι συνάδελφοι της που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο περιέγραψε πως η πρωτότοκη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν αντιμετώπιζε κάποιο ανησυχητικό πρόβλημα υγείας, που να προμηνύει την ανακοπή που υπέστη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Η ειδικευόμενη γιατρός περιέγραψε πως στην πρώτη εξέταση της μικρής στην οποία ήταν παρούσα, η παιδίατρος, Κατερίνα Τριάντου, είπε στη Ρούλα Πισιπιρίγκου πως η μικρή μπορεί να πάρει εξιτήριο. «Περάσαμε επίσκεψη με την κ. Τριάντου, η οποία εξέτασε τη μικρή και είπε στη μητέρα ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο. Κάποια στιγμή η νοσηλεύτρια μας είπε ότι η μητέρα παραπονέθηκε πως το παιδί έκανε εμετό. Πήγαμε και ρωτήσαμε την μητέρα τι συμβαίνει. Μας είπε ότι το παιδί εμφάνισε κοιλιακό άλγος, έκανε εμετό και βήχα και μας ρώτησε: “Εσείς θα δίνατε εξιτήριο σε αυτό το παιδί;“» περιέγραψε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια όπως είπε αποφασίστηκε η μικρή να κάνει περαιτέρω εξετάσεις.

Η πρώτη ανακοπή

Η μάρτυρας περιέγραψε και τι συνέβη κατά την επίμαχη ημέρα που η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή, αναφέροντας πως πριν συμβεί το οτιδήποτε κοιμόταν ήρεμη. «Γύρω στις έξι και τέταρτο το απόγευμα είδα ότι κοιμόταν ήρεμη στο κρεβάτι χωρίς να παρουσιάζει σημεία δυσχέρειας. Ρώτησα τη μητέρα αν είναι καλά και μου είπε πως ναι και πως είχε παραγγείλει κάτι να φάει το παιδί» τόνισε η μάρτυρας. Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής, μάλιστα, η μάρτυρας ανέφερε πως η μικρή έπαιζε στο τάμπλετ, ενώ την είχε επισκεφθεί και ο πατέρας της.

Μετά, ωστόσο, όλα άλλαξαν. Η Ρούλα Πισπιρίγκου «ψύχραιμη», όπως την χαρακτήρισε η μάρτυρας ενημέρωσε την ίδια και δύο ακόμα ιατρούς πως κάτι συμβαίνει. «Μας είπε ότι χτυπάει το οξύμετρο αλλά δεν φάνηκε κάτι επείγον, όποτε εγώ δεν πήγα στο δωμάτιο. Όταν πήγα είδα ένα παιδί νεκρό και γινόταν προσπάθεια ανάνηψης. Μου είπαν να καλέσω αναισθησιολόγο, όπως και έκανα. Το παιδί επανήλθε μετά από 50 λεπτά» κατέθεσε η μάρτυρας.

«Ελάτε γιατί χτυπάει το οξύμετρο»

Η μάρτυρας πρόσθεσε πως η κατηγορούμενη τους χτύπησε απλά την πόρτα και τους είπε «ελάτε γιατί χτυπάει το οξύμετρο».

Πρόεδρος: Το γραφείο των γιατρών σε τι απόσταση ήταν από το θάλαμο;

Μάρτυρας: Γύρω στα 20 με 30 μέτρα.

Πρόεδρος: Ακούτε την κυρία κατηγορουμένη να χτυπάει η πόρτα. Πως την χτύπησε; Δυνατά;

Μάρτυρας: Όχι ήταν ένα απλό χτύπημα. Η μητέρα μας είπε με ηρεμία «ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο». Πήγαν στο δωμάτιο δυο άλλες συνάδελφοι και εγώ, επειδή δεν μας έδωσε την αίσθηση του επείγοντος, ολοκλήρωσα το φάκελο που έγραφα και πήγα μετά στο δωμάτιο. Μου ζήτησαν να ειδοποιήσω αναισθησιολόγο.

Πρόεδρο: Όταν πήγατε τι έγινε; Ακούσατε φωνές;

Μάρτυρας: Άκουγα φωνές και το οξύμετρο που χτυπούσε.

Πρόεδρος: Λέτε ότι είδατε ένα παιδί νεκρό…

Μάρτυρας: Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ανακοπής.

(…)

Πρόεδρος: Η ερώτηση που σας έκανε η μητέρα «αν θα δίνατε εσείς εξιτήριο στο παιδί» γιατί σας έκανε εντύπωση;

Μάρτυρας: Ο τόνος της μου έκανε εντύπωση που ήταν επιθετικός εκείνη την ώρα.

Πρόεδρος: Δεν είναι σύνηθες;

Μάρτυρας: Ναι είναι σύνηθες, δεν ήταν κάτι αδικαιολόγητο, αλλά είναι κάποιες συμπεριφορές που σου μένουν.

Εισαγγελέας: Η μητέρα συνεργάζονταν μαζί σας;

Μάρτυρας: Γενικότερα ναι.

Σύνεδρος: Όταν ήρθε να σας ενημερώσει για το επεισόδιο δεν ήταν επιθετική ή αγχώδης;

Μάρτυρας: Όχι, ήταν ψύχραιμη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις