Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηλιούπολη: Εντοπίστηκε η 9χρονη κόρη του 39χρονου αστυνομικού – Το ευχαριστώ της μητέρας στο newsit.gr

Ηλιούπολη: Εντοπίστηκε η 9χρονη κόρη του 39χρονου αστυνομικού – Το ευχαριστώ της μητέρας στο newsit.gr

«Μετά χθεσινό το δημοσίευμα σας, οι γονείς του αστυνομικού ήρθαν σε επαφή μαζί μας και μας έχουν αυτοί το παιδί», λέει στο newsit.gr η δικηγόρος της πρώην συζύγου του 39χρονου αστυνομικού η οποία για περίπου μια εβδομάδα είχε χάσει τα ίχνη της την 9χρονης κόρης που διέμενε με τον πατέρα της στο σπίτι κολαστήριο της Ηλιούπολης.

Mε δημοσίευμα του το newsit.gr στις 18:58 χθες το απόγευμα που αποκάλυψε πρώτο ότι η πρώην σύζυγος του αστυνομικού – μαστροπού ψάχνει αγωνιωδώς να εντοπίσει την μόλις εννέα χρονών κόρη της, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί μετά τη σύλληψη του αστυνομικού. Από την Πάρο και με την βοήθεια της δικηγόρου της, κ. Ελισάβετ Τσέρτου η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με τους γονείς του ανθρώπου που κρατούσε φυλακισμένη και εξέδιδε την 19χρονη κοπέλα.

«Η μητέρα μίλησε με την κόρη της πριν από περίπου μία εβδομάδα. Αυτή την στιγμή δεν είμαστε σίγουροι πού βρίσκεται το παιδί. Πιθανολογούμε ότι είναι στους γονείς του κατηγορούμενου», είχε πει χθες στο newsit.gr, η κ. Ελισάβετ Τσέρτου και προσθέτοντας τόνισε: «Τηλεφωνούμε στους παππούδες οι οποίοι δεν έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας και δεν γνωρίζουμε αν είναι καλά και αν είναι εκεί το παιδί. Η μητέρα προφανώς ανησυχεί πολύ και προσπαθεί να μάθει πού βρίσκεται το παιδί της».

Δεν πέρασε λίγη ώρα από χθεσινή δημοσίευση του θέματος στο newsit.gr με τίτλο “ Θρίλερ με την 9χρονη κόρη του αστυνομικού – Την αναζητεί η μητέρας της εδώ και μια εβδομάδα” και οι γονείς του προφυλακισμένου αστυνομικού επικοινώνησαν με τη μητέρα του κοριτσιού και με τη δικηγόρο της και τους ανέφεραν ότι το παιδάκι είναι μαζί τους. «Μιλήσαμε εχθές με το παιδάκι μετά από το δημοσίευμα σας. Είναι καλά το κοριτσάκι και περιμένουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του. Είναι στους παππούδες τελικά και διαμένει εκεί. Ήταν στην παιδική χαρά το παιδάκι. Δεν έχει καταλάβει τίποτα από όσα έχουν συμβεί και το κρατάνε μακριά από όλα αυτή την ιστορία», λέει στο newsit.gr η κ. Ελισάβετ Τσέρτου η οποία μας ευχαριστεί τόσο η ίδια όσο και εκ μέρους της μητέρας της 9χρονης για την ανάδειξη του θέματος.

Μάλιστα η κ. Τσέρτου μας αναφέρει ότι το αποκλειστικό ρεπορτάζ του newsit.gr, βοήθησε και στο να αλλάξουν στάση οι γονείς του αστυνομικού- μαστροπού.

«Το παιδί δεν εξέφρασε κάτι ιδιαίτερο. Το βασικό είναι ότι είναι καλά. Οι παππούδες ήταν όπως καταλαβαίνουμε όλοι πολύ αρνητικοί από την ημέρα που προφυλακίστηκε ο πατέρας. Όμως μετά από το χθεσινό δημοσίευμά σας ήρθαν σε επαφή και μπορώ να πω πως βοηθήσατε πάρα πολύ σε αυτό. Το θέμα είναι ότι είναι καλά και τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει περεταίρω. Περιμένουμε και εμείς να έρθουμε σε επαφή μαζί του. Η μητέρα προσπαθεί πολύ και αυτό που θέλει είναι δει το παιδάκι της», λέει η κ. Τσέρτου.

Έγινε μάρτυρας φρικιαστικών εικόνων το παιδί;

Η κ. Τσέρτου κατά τη διάρκεια της χθεσινή συνομιλία μας, είχε αναφερθεί στις συνθήκες κάτω από τις οποίες η μητέρα συναντούσε το παιδί της, ενώ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η 9χρονη να έγινε μάρτυρας φρικιαστικών εικόνων. «Την επιμέλεια της 9χρονης την είχε ο πατέρας της κι έμεναν μαζί στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε το παιδάκι είχε κοινή διαμονή με την 19χρονη. Δεν γνωρίζω εάν η 9χρονη ήταν μπροστά σε βίαια περιστατικά που έχει περιγράψει η 19χρονη. Αυτό θα ερευνηθεί, ενδεχομένως το παιδί να ήταν μπροστά σε περιστατικά βίας και βιασμών», λέει η Ελισάβετ Τσέρτου.

Αυτό που έκανε όμως μεγάλη εντύπωση στην μητέρα του κοριτσιού είναι ότι κάθε φορά που συναντούσε την κόρη της, ήταν υπό την επίβλεψη διαφορετικών γυναικών. «Είχαμε κανονίσει με τον κατηγορούμενο η μητέρα να μπορεί να βλέπει το παιδί ανά Σαββατοκύριακο. Δεν διανυκτέρευε με την μητέρα του και πάντα έβλεπε την κόρη της υπό την επίβλεψη νταντάς η οποία κάθε φορά ήταν διαφορετική. Το παιδί ήταν πάντα κλεισμένο στον εαυτό του, δεν εκφράζονταν εύκολα για αυτό δεν έλεγε και πολλά πράγματα στη μητέρα της για το πώς περνάει», αναφέρει η κ. Τσέρτου.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Κάθε φορά που προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, ο πατέρας το απομάκρυνε, οπότε είχαμε αρκεστεί σε αυτές τις συναντήσεις. Το ζευγάρι είναι χωρισμένο την τελευταία διετία. Την Τρίτη στις 12:00 αναμένεται η απόφαση από το μονομελές πρωτοδικείο για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού».

Θανάσης Γερασιμίδης – Αλεξάνδρα Αθανασίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις