Ελλάδα

Ηράκλειο: Απολύμανση και επισκέψεις δερματολόγων στο ειδικό σχολείο μετά τα κρούσματα ψώρας

Συναγερμός σήμανε στο ειδικό σχολείο του Ηρακλείου μετά τα κρούσματα ψώρας που εντοπίστηκαν

Δερματολόγοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου βρέθηκαν σήμερα στο ειδικό σχολείο του Ηρακλείου για να προχωρήσουν σε νέο έλεγχο για τα κρούσματα ψώρας που έχουν εντοπιστεί. 

Σύμφωνα με το cretapost, οι γιατροί του νοσοκομείο Ηρακλείου θα εξετάσουν τα παιδιά για να δουν την πορεία της υγείας τους. Πρόκειται για τον δεύτερο έλεγχο στον οποίο θα υποβληθούν οι μαθητές μετά τα κρούσματα ψώρας, ενώ θα υπάρξει και ένας τρίτος έλεγχος μετά τις διακοπές του δωδεκαημέρου.

Τα κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν πριν λίγες ημέρες σε ειδικό σχολείο του Ηρακλείου και άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, ακολούθησαν όλα όσα προβλέπει ο κανονισμός του ΕΟΔΥ για την απολύμανση του χώρου, τα οποία περιλαμβάνουν καλή καθαριότητα του σχολείου με κοινά απορρυπαντικά και απολυμαντικά και σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ο ΕΟΔΥ τονίζει πως δεν απαιτείται εφαρμογή ειδικών εντομοκτόνων ή ψεκασμοί με παρασιτοκτόνα στο περιβάλλον και αρκεί ο καλός καθαρισμός του χώρου, με κοινά καθαριστικά και απολυμαντικά. Δόθηκαν επίσης οδηγίες για χορήγηση ειδικών αλοιφών αλλά και για σχολαστική διαχείριση του ιματισμού.

Τι είναι η ψώρα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η ψώρα είναι παρασίτωση του δέρματος που προκαλείται από το άκαρι της ψώρας. Τα μικροσκοπικά ακάρεα διανοίγουν σήραγγες στην επιδερμίδα, όπου ζουν και εναποθέτουν τα αυγά τους. Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι ο έντονος και επίμονος κνησμός, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Οι δερματικές βλάβες είναι συνήθως ερυθηματώδεις βλατίδες.

Η νόσος έχει παγκόσμια εξάπλωση και προσβάλλει ανθρώπους όλων των φυλών και κοινωνικών ομάδων. Μπορεί να μεταδοθεί εύκολα σε συνθήκες συνωστισμού, όπου υπάρχει στενή επαφή. Από τη στιγμή της μόλυνσης μέχρι την εμφάνιση του κνησμού μεσολαβούν 2-6 εβδομάδες, ενώ αν πρόκειται για επαναμόλυνση, ο κνησμός εμφανίζεται συντομότερα, εντός 1-4 ημερών.

Η περίοδος μεταδοτικότητας διαρκεί από τη στιγμή της μόλυνσης μέχρι την καταστροφή των ενηλίκων παρασίτων και αυγών, συνήθως 24 ώρες μετά την εφαρμογή της πρώτης θεραπείας. Η θεραπεία γίνεται συνήθως με τοπική επάλειψη παρασιτοκτόνων σκευασμάτων. Εάν ο κνησμός επιμένει για διάστημα >2-4 εβδομάδες μετά τη θεραπεία ή εάν εμφανιστούν νέες δερματικές βλάβες, θα χρειαστεί ιατρική συμβουλή και πιθανόν επανάληψη της θεραπείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 43χρονος με είχε χτυπήσει, έπινε και ήταν αδιάφορος» - Τι κατέθεσε η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή για τη δολοφονία του στην Αγία Παρασκευή
Η οικονομολόγος σε αρχικές της καταθέσεις ανέφερε ότι ο Πολωνός καθηγητής την κακοποιούσε, όμως ο αδελφός του θύματος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η κατηγορούμενη ήταν αυτή που τον κακομεταχειριζόταν
Η 43χρονη που συνελήφθη για τη δολοφονία του πρώην συζύγου της στην Αγία Παρασκευή
1
Το δείπνο τρεις μέρες πριν την δολοφονία του καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, τα χρέη των 50.000 ευρώ και οι απειλές του 35χρονου δράστη
Ο δολοφόνος στην διαδρομή Ναύπλιο - Αθήνα ήταν ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και είχε κουκουλωθεί με μια μπλε πετσέτα, ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες
Η πρώην σύζυγος του 43χρονου Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή 8
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζει από θαύμα, πιστεύουμε ότι είναι εμπρησμός» λέει ο δικηγόρος του για τη φωτιά στο διαμέρισμα της Πατησίων
«Αν δεν υπήρχε μια γειτόνισσα να του χτυπήσει την πόρτα και να του πει "βγες έξω γιατί έχει πάρει φωτιά το σπίτι σου", αυτή τη στιγμή ο Πέτρος δεν θα ήταν στη ζωή»
Πέτρος Φιλιππίδης 11