Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες, που θα χιονίσει

Καιρός – Meteo: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες, που θα χιονίσει

Μια νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει σχεδόν όλη τη χώρα καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό, κινούμενο από την Ιταλία προς το Ανατολικό Αιγαίο θα κάνει την εμφάνισή του πάνω από τη ελληνική επικράτεια προκαλώντας βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, το βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει έντονη κακοκαιρία στο σύνολο της χώρας το διήμερο Δευτέρας – Τρίτης (6 και 7 Δεκεμβρίου), ενώ παρόμοιο βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στο πρώτο μισό της Τετάρτης, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας τα ισχυρότερα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται στην Δυτική Ελλάδα, τη νύχτα προς Τρίτη τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων των πόλεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης). Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Την υπόλοιπη Τρίτη τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, τη Δευτέρα χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά, οι οποίες στην Ήπειρο θα είναι πυκνές, ενώ την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Παρακολουθήστε την πορεία της κακοκαιρίας στο Windy.gr:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις