Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Αλυσίδες ακόμα και στην Αθήνα, σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει -20°C

Στη νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη εστιάζονται το πρωί της Κυριακής (23.1.2022) τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το πυκνό χιόνι. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook επαναλαμβάνει πως η κακοκαιρία «Ελπίς» θα ενταθεί ιδιαίτερα από το βράδυ.

Μάλιστα, όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «Μέσα στη νύχτα αλλά κυρίως αύριο περνάμε στο πιο “βαρύ” κύμα αυτής της χιονο-κακοκαιρίας με πολλές περιοχές στο Αιγαίο ή και που βλέπουν προς αυτό να βάζουν πολλά εκατοστά χιονιού».

Τόνισε, δε, πως: «Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική όπου πολύ πιθανό να χρειαστούν αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του νομού, πιθανόν και στο κέντρο της πόλης».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που δεν αποκλείεται να φτάσουν του -20°C στα βόρεια της χώρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Η ΠΟΡΕΙΑ – ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

Με την κακοκαιρία σε εξέλιξη κυλάει και η σημερινή ημέρα με τις πιο πολλές – πυκνές χιονοπτώσεις να εστιάζονται προς τη νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πρόσκαιρα, κύματα χιονοπτώσεων θα απασχολούν και τα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού Αττικής.

Μέσα στη νύχτα αλλά κυρίως αύριο περνάμε στο πιο “βαρύ” κύμα αυτής της χιονο-κακοκαιρίας με πολλές περιοχές στο Αιγαίο ή και που βλέπουν προς αυτό να βάζουν πολλά εκατοστά χιονιού.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική όπου πολύ πιθανό να χρειαστούν αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του νομού, πιθανόν και στο κέντρο της πόλης.

Από εκεί και μετά μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ανατολικά ηπειρωτικά από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο κάτω, στις Σποράδες, την Εύβοια, τα κεντρικά, ανατολικά, βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο ακόμη και τα Δωδεκάνησα όπου τα χιόνια θα κατέβουν κοντά στο κύμα.

Τεράστια προσοχή στο εθνικό οδικό δίκτυο που ενώνει Αττική με Λαμία όπου πολύ πιθανόν τμήματά του να κλείσουν εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού. 

Στους παρακάτω χάρτες μπορείτε να δείτε μέρα με τη μέρα την εξέλιξη και πορεία των χιονοπτώσεων. Υποχώρηση αυτού του σφοδρού χιονιά αναμένουμε από Τρίτη απόγευμα αλλά κυρίως Τετάρτη με το τσουχτερό κρύο όμως να επιμένει μαζί του και ο ισχυρός παγετός. Μην εκπλαγούμε αν τις επόμενες ημέρες δούμε τον υδράργυρο ακόμη και κάτω από τους -20° στα βόρεια τμήματα.

Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα!

Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλες και σε όλους!»

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις