Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα, LIVE που χιονίζει τώρα

Καιρός – Μαρουσάκης: Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα, LIVE που χιονίζει τώρα

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΛΕΑΝΔΡΟΣ: Η κακοκαιρία Κλέαρχος σαρώνει τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια σε πολλές περιοχές. Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα και την Τρίτη. 

ΚΑΙΡΟΣ: Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες, από τα ξημερώτατα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης σε πολλές περιοχές της χώρας, με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και στην Αθήνα.

ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ: Δείτε εδώ εικόνα από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, “Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα αλληλεπιδράσει με τις θάλασσες στα νότια της χώρας μας είναι πολύ πιθανό να σχηματίσει ένα δευτερεύον αβαθές βαρομετρικό χαμηλό το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει υποτροπή των χιονοπτώσεων από το πρωί της Τρίτης και μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας περίπου, στην Αττικοβοιωτία και προς την κεντρική και νότια Εύβοια.”

Σε ανάρτησή του στην ΄προσψπική του σελίδα στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει μεταξύ άλλων: “Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να είναι και πυκνές αναμένονται στο νομό Αττικής από τα ξημερώματα – πρωινές ώρες της Δευτέρας και μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Είναι αρκετά πιθανό αυτό το κύμα κακοκαιρίας να φέρει χιόνι και στο κέντρο της πόλης ενώ οι ήδη υπάρχουσες χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν και σε χιονόστρωση με έμφαση τα βόρεια τμήματα”.

Δείτε όλη την ανάρτηση του Κλέαρχου Mαρουσάκη στο Facebook:

Δείτε εδώ αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιού-παγετού. Για αναλυτική ενημέρωση, μπορείτε να δείτε στην σελίδα της αστυνομίας (ανανεώνεται συχνά).

Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις