Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Πρώτα καύσωνας, μετά ίσως ακολουθήσουν βίαια καιρικά φαινόμενα

Καιρός – Μαρουσάκης: Πρώτα καύσωνας, μετά ίσως ακολουθήσουν βίαια καιρικά φαινόμενα

ΚΑΙΡΟΣ: Καύσωνας πλήττει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή μας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες.

Ο καύσωνας είναι ήδη εδώ, αλλά όπως όλα δείχνουν, θα μείνει τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Μάλιστα, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου αναμένεται να κορυφωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες, που τοπικά θα ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει ότι μετά τον καύσωνα ενδέχεται να ακολουθήσουν «βίαια καιρικά φαινόμενα», κάτι που έγινε σε δυτική και κεντρική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το είδαμε τις προηγούμενες εβδομάδες στη δυτική και κεντρική Ευρώπη όπου τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες ακολούθησαν βίαιες βροχοπτώσεις.

Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν μια τέτοια ακολουθία καιρικών φαινομένων συμβεί και στη χώρα μας κοντά στις 15 Αυγούστου και μετά».

«Οι επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα μας με τον υδράργυρο να παραμένει σταθερά πάνω από τους 40° με 43° ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η υποχώρηση του υδραργύρου θα είναι μικρή με θερμοκρασίες κοντά στους 32° με 34° στα μεγάλα αστικά κέντρα και γενικά κοντά στους 30° στις περισσότερες περιοχές.

Ένα γενικά μικρό ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος που τοπικά θα συνδυαστεί και με αυξημένες τιμές σχετικής υγρασίας και που αυτός ο συνδυασμός συνεπάγεται αυξημένη δυσφορία», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε όλη την ανάρτηση που έκανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις