Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καιρός meteo: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

καιρός
Φωτογραφία αρχείου

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα μας από τα ξημερώματα της Τρίτης (26.01.2021), με ένα ψυχρό μέτωπο που θα παραμείνει έως και το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου αναμένονται αρχικά στα βορειοδυτικά της χώρας. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο των ηπειρωτικών και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ από το βράδυ της Τρίτης θα εντοπίζονται στη Θράκη, στο Αιγαίο και στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Ιδιαίτερα στη Θράκη αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις από το βράδυ της Τρίτης. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας από το μεσημέρι της Τρίτης.

Click4more: Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Τρίτη

Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν αρχικά τα 6 έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 5 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Όμως, από το μεσημέρι της Τρίτης θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα οκτώ και τοπικά τα εννέα μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως επτά και τοπικά έως οκτώ μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις