Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Που θα χιονίσει: Αρνιακός και Λαγουβάρδος μιλούν στο newsit.gr

Καιρός – Που θα χιονίσει: Αρνιακός και Λαγουβάρδος μιλούν στο newsit.gr

Οι ακραίες βροχοπτώσεις φεύγουν, τα χιόνια έρχονται. Πότε και που θα χιονίσει στην Αττική και τι δείχνουν οι χάρτες του meteo για τις επόμενες ημέρες.

Δυο έμπειροι μετεωρολόγοι μίλησαν στο newsit.gr για το πως θα είναι ο καιρός από απόψε έως και την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Πότε και που θα πέσουν χιόνια στην Αττική και σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν επί πολλές ημέρες. 

Μιλώντας στο newsit.gr, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, είπε πως μας εγκαταλείπουν οι έντονες βροχοπτώσεις και τη σκυτάλη παίρνει το έντονο ψύχος σε όλη τη χώρα. Όπως τόνισε ο κ.Αρνιακός ο καιρός για την ώρα είναι βελτιωμένος, όμως το έντονο ψύχος δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του ξεκινώντας από Δυτική Μακεδονία και την οροσειρά της Πίνδου και κατεβαίνοντας σταδιακά προς το νότο. Αύριο, Πέμπτη αναμένονται χιονοπτώσεις σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, σε Ήπειρο, Θράκη αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, την Πέμπτη, αργά το βράδυ αναμένονται χιόνια στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Την Παρασκευή, νωρίς το πρωί, το χιόνι θα κάνει την εμφάνισή του και σε περιοχές της Αττικής όπως το Καπανδρίτι, ο Βαρνάβας, το Γραμματικό κι ο Άγιος Στέφανος.

Την Παρασκευή χιονόπτωση θα δει και η Βόρεια Πελοπόννησος. Οι βορειάδες θα φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία, (ελάχιστη/ ανώτερη) θα είναι -8 με 8 στη Βόρεια Ελλάδα και -8 με 10 στην κεντρική.

Χιονόπτωση εξπρές στην Αθήνα

Την πρόγνωση του τις επόμενες ημέρες και πότε θα χιονίσει στην Αττική μας έδωσε και ο μετεωρολόγος Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χιονόπτωση θα ξεκινήσει από αργά το απόγευμα της Πέμπτης στη Δυτική Μακεδονία και θα αρχίσει βαθμηδόν να κατεβαίνει νοτιότερα. Την Παρασκευή, νωρίς το πρωί αναμένονται χιονοπτώσεις σε Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Όσον αφορά στην Αττική, μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, χιονόπτωση θα σημειώνεται στις περιοχές με υψόμετρο από 300 μέτρα. Μάλιστα όπως μας είπε, στα βόρεια προάστια, μέχρι τα Μελίσσια, θα χιονίζει κατά περιόδους.

Πρόκειται όμως όπως μας εξήγησε ο ίδιος για μια χιονόπτωση express, λίγο μικρότερη από 24 ώρες, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά, τα χιόνια θα αρχίσουν να φεύγουν με το ψύχος βέβαια να παραμένει σε ολόκληρη τη χώρα.

Μια νέα χιονόπτωση θα κάνει την εμφάνισή της από το μεσημέρι του Σαββάτου κι έπειτα, στην κεντρική και νότια Ελλάδα, με την Αττική να είναι πάλι μέσα στις περιοχές που θα δουν χιόνια. Αυτό θα είναι το δεύτερο 24ωρο χιονόπτωσης, το οποίο και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.

Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα σε αυτή τη φάση είναι πως τη Δευτέρα το πολικό ψύχος θα συνεχίσει να υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα με τις ελάχιστες θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα να είναι -10.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις