Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Ισχυροί άνεμοι από σήμερα (29/11) το βράδυ που μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Ισχυροί άνεμοι από σήμερα (29/11) το βράδυ που μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι
Φωτογραφία Intime

Για επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, των οποίων οι ριπές μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνες.

Μάλιστα, τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους από σήμερα Δευτέρα (29.11.2021) το βράδυ και θα συνεχίσουν και αύριο Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, σήμερα αργά το βράδυ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ενώ από αύριο Τρίτη θα αλλάξει η ροή τους και θα έρχονται από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις.

«Δυνητικά επικίνδυνες ριπές ανέμων αρχικά από νότιες διευθύνσεις αναμένονται από αργά το βράδυ απόψε και αύριο Τρίτη από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου και συνόδευσε την ανάρτησή του με συμβουλές προς τους κατοίκους των περιοχών που θα «χτυπήσουν» οι άνεμοι.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τους οδηγούς αυτοκινήτων να προσέχουν αν οδηγούν σε δρόμο με πεσμένα φύλλα από δέντρα καθώς αυτοί θα γίνονται τόσο ολισθηροί, σαν να έχει χιονίσει.

Ακόμη, εφιστά την προσοχή σε οδηγούς να μην φορτώνουν την οροφή του αυτοκινήτου ενώ σε περίπτωση που θέλουν να προσπεράσουν κάποιο ογκώδες όχημα, τότε να κρατάνε γερά το τιμόνι για να μην παρεκκλίνει η πορεία τους από τους ανέμους.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά τους μοτοσυκλετιστές, θα πρέπει να προσέχουν τις ριπές των ανέμων όταν βρίσκονται σε ανοιχτά σημεία του δρόμου ενώ θα πρέπει να κρατάνε μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτοκίνητα όσο κινούνται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις