Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι την Τετάρτη (05/04)

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι την Τετάρτη (05/04)

Βροχές, καταιγίδες, λασποβροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας μας επιφυλάσσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα φαινόμενα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, θα είναι έντονα και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη. 

Αλλαγή στον καιρό πρώτοι θα δουν όσοι βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα -σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου- θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (02.04.2023), καθώς αναμένονται τοπικές βροχές. 

Την Δευτέρα (03.04.2023), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό, περιμένουμε τον σχηματισμό χαμηλού βαρομετρικού από την δυτική Ελλάδα, το οποίο θα φέρει αρκετό έως πολύ νερό στην κεντρική, δυτική και βόρεια χώρα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές, ενώ μέσα στην ημέρα θα «ανοίξει» ο καιρός σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και της νότιας χώρας.

Πού θα σημειωθούν πολλές βροχές και καταιγίδες

Το χαμηλό αυτό βαρομετρικό, που θα σχηματιστεί στη χώρα την Δευτέρα (03.04.2023), θα επηρεάσει και τις περιοχές της Μακεδονία και της Θράκης, φέρνοντας μαζί του αρκετό νερό. Γεγονός που δεν αποκλείει, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, να σημειωθούν και δυνατές καταιγίδες. Θα επηρεαστεί επίσης και η δυτική Ελλάδα, αλλά και πολλές άλλες περιοχές της χώρες. 

Μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (03.04.2023), όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του για τον καιρό, θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες ανατολικές, νότιες και νησιωτικές περιοχές.

Μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης (04.04.2023) βροχές κατά τόπους θα έχουν Κρήτη, Θράκη, Αιγαίο αλλά και η υπόλοιπη κεντρική, ηπειρωτική και νότια χώρα. Τα φαινόμενα όμως θα πρέπει να περιοριστούν μέχρι και το βράδυ στα πολύ ανατολικά τμήματα και στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Σφοδρός νοτιάς και ενδεχόμενο λασποβροχής την Δευτέρα 

Χαρακτηριστικό της Δευτέρας (03.2023) θα είναι ο σφοδρός νοτιάς, και σε θάλασσα και σε ξηρά, ο οποίος δεν αποκλείεται να φτάσει τα 7 με 8 μποφόρ. Πρόσκαιρα δυνατά θα φυσάει επίσης και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη.

Οι δυνατοί άνεμοι, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα μεταφέρουν και σκόνη προς το Αιγαίο. Γεγονός που δεν αποκλείει να έχουμε και λασποβροχές.

Ποιες περιοχές θα δούνε χιόνια

Όπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας -σε μεγάλα υψόμετρα- κατά περιόδους θα υπάρξει και χιόνι. Την Τρίτη (04.04.2023) ο κύριος όγκος των φαινομένων θα μετατοπιστεί βόρεια και ανατολικά.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τα τελευταία στοιχεία θέλουν Τετάρτη προς Πέμπτη ίσως και κάποιες εκπλήξεις όσον αφορά στις χιονοπτώσεις, γιατί θα πρέπει να υπάρξει κάποια πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της κεντρικής, δυτικής και βόρειας χώρας. Επομένως δεν αποκλείονται και κάποιες «χιονοεκπλήξεις», όπως είπε χαρακτηριστικά, σε περιοχές με χαμηλά σχετικά υψόμετρα.

Πτώση της θερμοκρασίας

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε από την Δευτέρα (03.04.2023), κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Την Τρίτη (04.04.2023) η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι πιο αισθητή στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις