Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Νοτιάδες με σκόνη και βοριάδες με κρύο φέρνει ο Απρίλιος

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Νοτιάδες με σκόνη και βοριάδες με κρύο φέρνει ο Απρίλιος

Ο Μάρτιος δικαιολογεί και φέτος το παρατσούκλι «γδάρτης». Αλλά και ο Απρίλιος που πλησιάζει δεν θα αρχίσει με τις καλύτερες διαθέσεις. Για τον καιρό που θα κάνει τις πρώτες πέντε ημέρες του άλλου μήνα, μας ενημερώνει ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Για τον καιρό, λοιπόν, του πρώτου πενθήμερου του Απριλίου ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει τοπικές βροχές αλλά και χιόνια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, καθοριστικό ρόλο για το πού και ποια φαινόμενα θα εκδηλωθούν, θα «παίξουν» οι άνεμοι.

Περισσότερες λεπτομέρειες παραθέτει ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτηση στο Facebook:

Mεγάλο το καιρικό ενδιαφέρον για το πρώτο πενθήμερο του Απρίλη με μια πολύ πιθανή εντυπωσιακή αλλά και αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ σκονο-νοτιάδων και ψυχρο-βοριάδων ακριβώς πάνω από την Ελλάδα, η οποία και θα καθορίσει και το ποιες περιοχές θα βγουν περισσότερο κερδισμένες στην μοιρασιά αξιόλογων βροχοπτώσεων ή γιατί όχι ακόμα και… χιονοπτώσεων σε συγκεκριμένα όμως υψόμετρα!

Η εκτίμηση όμως της έντασης των προαναφερθέντων φαινομένων καθώς και των ανέμων θα γίνει τις επόμενες ημέρες, με την ακριβή διαδρομή της ατμοσφαιρικής διαταραχής που φαίνεται οτι θα επηρεάσει την περιοχή μας κυρίως από τις 3 του Απρίλη».

 

Η πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών αναλυτικά:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις