Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Προς κλείσιμο τα σχολεία στην Αττική την Τρίτη – Αναμένονται αποφάσεις και για τη Δευτέρα

σχολεία σχολείο κορονοϊός

Κλειστά θα είναι πιθανίτατα τα σχολεία στην Αττική την Τρίτη (25.01.2022), όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς» που πλήττει τη χώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» αναμένεται να έχει ακόμα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα τη Δευτέρα.

Σήμερα αναμένεται να πέσει χιονόνερο ή χιονι στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο, τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα αυτά θα είναι έντονα στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Στη δυτική Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση.

click4more: Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πότε περιμένουμε χιόνια ακόμα στο Σύνταγμα – Στα λευκά ολόκληρη η χώρα

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δε θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 04 με 07 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός. Η ελάχιστη θερμοκρασία σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα κυμαίνεται μεταξύ -06 και -08 βαθμών ενώ κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι -15 βαθμοί Κελσίου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις