Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία Ελπίς – Θεόδωρος Κολυδάς: 16 ώρες θα κρατήσει το δεύτερο κύμα

Κακοκαιρία Ελπίς – Θεόδωρος Κολυδάς: 16 ώρες θα κρατήσει το δεύτερο κύμα

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας “Ελπίς”, που συνεχίζεται με εντάσεις, θα κρατήσει και μετά τις 20.00, ενώ οι μεγάλες εντάσεις θα είναι μέχρι και δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, κατά την ενημέρωση από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το απόγευμα της Δευτέρας (24.01.2022).

Το κύμα αυτό θα έχει 16 ώρες διάρκεια και πρόσθεσε ότι παρότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια ύφεση σε ορισμένες περιοχές και της Αττικής αλλά και της Στερεάς και της Εύβοιας, δίνουν μεγάλο ύψος χιονιού το βράδυ. Αυτό εξηγείται γιατί πέφτει η θερμοκρασία.

Για το λεκανοπέδιο έδωσε ύφεση από το μεσημέρι της Τρίτης (25.01.2022) αν και λίγο πιο νωρίς θα έχουν μια εξασθένηση τα φαινόμενα και θα αρχίσουν να περιορίζονται στα βουνά. Στις άλλες περιοχές θα έχει εξασθένηση πρώτα σε Φθιώτιδα και Βόρεια Ευβοια και σταδιακά θα αρχίσει η εξασθένηση από βορρά προς νότο.

Τα χιόνια θα συνεχιστούν στα νότια και σήμερα είχαμε πολλές καταιγίδες χιονιού που πρακτικά τα σύννεφα αυτά ήταν σε μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να ρίχνουν πολύ χιόνι στην επιφάνεια του εδάφους. Τα χιόνια θα συνεχιστούν μεγαλύτερη ένταση και αύριο στο Αρκαλοχώρι και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Ο παγετός αύριο και μεθαύριο θα είναι εντονότερος γιατί θα πέσει πιο πολύ η θερμοκρασία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις