Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Meteo: Έρχονται χιονοκαταιγίδες – Η πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Meteo: Έρχονται χιονοκαταιγίδες – Η πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο

Πλησιάζει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» φέρνοντας μαζί της χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και εξαιρετικά δυνατούς ανέμους.

Όπως αναφέρει το meteo.gr το επόμενο τριήμερο η κατάσταση εξαιτίας της κακοκαιρίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και η Αττική. Οι δήμοι μάλιστα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την έλευση του χιονιά.    

Θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ δεν θα λείψουν και οι καταιγίδες. 

«Το Σάββατο 04/02 αναμένονται βροχές στα πεδινά, με πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα σημειώνονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα). Ωστόσο τα φαινόμενα στα βόρεια έως τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και αναμένεται να διατηρηθούν πολύ τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης», αναφέρει η ενημέρωση του meteo.

Η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη την Κυριακή όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις… « Την Κυριακή 05/02, αναμένονται αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Tοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλώνονται σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στα πεδινά και χιονοπτώσεις έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Πριν τις μεσημβρινές ώρες και με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και τοπικές χιονοκαταιγίδες έως και σε πεδινά τμήματα στο Βόρειο Αιγαίο, στα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Μετά τις μεσημβρινές ώρες, χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανώς συνοδεία χαλαζοπτώσεων, αναμένονται στην Κρήτη ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά σε ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινά τμήματα του νησιού. Τις απογευματινές/πρώτες βραδινές ώρες χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στις Κυκλάδες. Τις βραδινές ώρες αναμένεται ένταση και γενίκευση των χιονοπτώσεων στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου».

Σύμφωνα με το meteo από τη Δευτέρα αρχίσουν να υποχωρούν τα φαινόμενα…. «Τη Δευτέρα 06/02, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. 

Με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη των φαινομένων θα ακολουθήσει νέα επικαιροποίηση των προγνώσεων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις