Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Δείτε την κατάσταση στους δρόμους στον χάρτη του meteo

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Δείτε την κατάσταση στους δρόμους στον χάρτη του meteo

Μέσα από έναν… πολύχρωμο χάρτη του meteo μπορεί κανείς να δει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση τους δρόμους όλης της χώρας, είτε βρέχει, είτε χιονίζει εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο / meteo.gr παρακολουθεί μέσω της εφαρμογής ROADS την κατάσταση στους δρόμους της χώρας, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» προκαλεί προβλήματα.

Αν πρόκειται λοιπόν να μετακινηθείτε, στον χάρτη του meteo μπορείτε να δείτε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο όπου θα οδηγήσετε.

Με πράσινο χρωματίζονται οι δρόμοι όταν δεν αναμένονται φαινόμενα

Με γαλάζιο όταν αναμένεται βροχή

Με μπλε όταν αναμένεται ισχυρή βροχή

Με μωβ όταν αναμένεται χιονόνερο

Με φούξια όταν αναμένεται χιόνι.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη του meteo  

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση στις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο για τις επόμενες τρεις ημέρες, με χρονικό βήμα τριών ωρών.

Αλυσίδες αλλιώς πρόστιμο

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική, από το Σάββατο (04.02.2023) με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα για να κινηθούν σε όλο το νομό.

Η υποχρέωση για αντιολισθητικά μέσα ισχύει και για τα οχήματα που μπαίνουν στην Αττική από άλλες περιφέρειες. 

Η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και τις ισχύουσες κάθε φορά αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας ή Τροχαίας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών ή άλλων συναρμόδιων Αρχών.

Τέλος, οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που φέρουν και να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Περισσότερες συμβουλές και οδηγίες για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας”.

Επιπλέον, στο ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει και αναλυτική – επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω καιρικών φαινομένων, για όλη την επικράτεια.

Η ΕΛΑΣ μέσω των υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις