Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά το απόγευμα της Δευτέρας φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα σε περιοχές της Αττικής

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά το απόγευμα της Δευτέρας φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα  σε περιοχές της Αττικής

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και στους κατοίκους της βόρειας και βορειοανατολικής Αττικής. Λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων, αύριο Δευτέρα (06.02.2023) θα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, ενώ φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα και καταστήματα που πωλούν αλυσίδες για το χιόνι θα λειτουργήσουν μέχρι το απόγευμα. 

Σε ανακοίνωσή της, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει ότι λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα (06.02.2023). 

Σύμφωνα με το υπουργείο, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις