Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία: Όλες οι περιοχές – Συνεχής ενημέρωση

Κλειστά σχολεία: Όλες οι περιοχές – Συνεχής ενημέρωση

Πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και γι’ αυτό τον λόγο πολλά σχολεία αύριο Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν.

Από την Κυριακή το μεσημέρι πολλοί Δήμοι και Περιφέρειες της χώρας ανακοινώνουν ότι αύριο τα σχολεία στις περιοχές τους θα είναι κλειστά.  

Συγκεκριμένα κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυτιλήνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και μετά από συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Με Απόφαση Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις Διευθυντών των σχολείων και της Πολιτικής Προστασίας λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και των πιθανών χιονοπτώσεων, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου κλειστά.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου  Χανίων εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου , «εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας Barbara, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 06.02.2023, με απόφαση Δημάρχου».

Ο Δήμος Ανωγείων, εξάλλου ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για την επιμέλεια των ηλικιωμένων. Ανάλογα την πορεία της κακοκαιρίας θα υπάρξει ανακοίνωση για τις επόμενες ημέρες.

Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει, ότι γι’ αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και των σφοδρών ανέμων, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης αποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για ένα διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Σε ότι αφορά την Βοιωτία μέχρι το βράδυ αναμένεται να εκδοθούν αποφάσεις από τους Δημάρχους για ορισμένες περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία και το ίδιο αναμένεται να ύπαρξη και για τη Φωκίδα καθώς δεν κρίνεται αναγκαίο να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλο το νομό.

Κλειστά λόγω παγετού, θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Στο μεταξύ αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Καστοριάς, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καστοριάς, με απόφαση του δημάρχου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15 το πρωί

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις