Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καπερνάρος για Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα αποφυλακιστεί – Δεν τα έκανε μόνη της

Καπερνάρος για Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα αποφυλακιστεί – Δεν τα έκανε μόνη της

Στα τέλη Μαΐου αναμένονται οι απαντήσεις για τον μηχανισμό θανάτου της Μαλένας και Ίριδας, τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας στην Πάτρα, καθώς ερευνώνται εξονυχιστικά και από την αρχή από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τον θάνατο των παιδιών στην Πάτρα και επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή επιχειρείται να γίνει διερεύνηση τοξικολογικού τύπου από τους ιστούς και όχι από βιολογικά υγρά και η διαδικασία αυτή απαιτεί περισσότερο χρόνο. Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος Δημήτρης Καπερνάρος για την υπόθεση.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν νεότερα δεδομένα που θα προστεθούν στα προηγούμενα για να αποδοθεί η αλήθεια στη δεύτερη έκθεση. Αν έχουμε δύο ισότιμες εκθέσεις, θα είναι δύσκολο να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το τι έγινε.Θα γίνουν νέες ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Θα γίνει μεγαλύτερος αριθμός τομών στην καρδιά, γιατί η αιτία θανάτου στο δεύτερο παιδί αφορά σε αγενεσία φλεβοκόμβου. Για να μπορούμε να απεγκλωβιστούμε από αυτό θα πρέπει να βρεθεί τελικά ο φλεβόκομβος για να αποκλειστεί ως πιθανός μηχανισμός που προκάλεσε τον θάνατο. Μόνο έτσι θα αποδείξουμε ότι ο θάνατος της Ίριδας είναι ανθρωποκτονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής. 

Ο κ. Γαλεντέρης σημείωσε παράλληλα πως ο ίδιος πιστεύει ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, καθώς «οι αιτίες που έχουν αποδοθεί δε στέκουν». 

 

Σχετικά με την Τζωρτζίνα, ο κ. Γαλεντέρης ανέφερε ότι το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί η πορεία της κεταμίνης, πώς δηλαδή την προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη. 

«Δεν τα έκανε μόνη της»

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος και ο δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση στα εγκληματολογικά χρονικά δεν υπάρχει ισχυρισμός της μάνας για ανθρωποκτονία έστω από αμέλεια από ιατρικό προσωπικό και ακόμα δεν έχει σκεφτεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη είτε αστικά είτε ποινικά για να βρει το δίκιο της. 

«Αυτό σημαίνει αυτό που λέει ότι φταίνε οι γιατροί είναι απύθμενο ψέμα. Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι σου σκότωσαν το παιδί και να λες “τι να κάνουμε; Άνθρωποι είμαστε” », επισήμανε. 

Σημείωσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «κοροϊδεύει τον κόσμο» και υπογράμμισε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα, καθώς υπάρχουν «ενδείξεις σοβαρές». 

«Ό,τι και να κάνουν, δεν πρόκειται ποτέ να αποφυλακιστεί μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Η κατηγορούμενη δεν τα έκανε μόνη της», τόνισε. 

Για το θέμα της Πάτρας τοποθετήθηκε και ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος επανέλαβε πως η κόντρα του ζευγαριού θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν κι άλλα εντάλματα σύλληψης σε πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος της Πισπιρίγκου.

«Τις πρώτες μέρες ο Δασκαλάκης είπε ότι έχει κρυφούς άσσους στο μανίκι του. Αυτούς τους άσσους γιατί δεν μας τους παρουσιάζει;», ανέφερε σκωπτικά. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις