Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Καπραβέλος για κορονοϊό: «Ολέθρια τα αποτελέσματα της μετάλλαξης αν δεν πάρουμε μέτρα»

Καπραβέλος για κορονοϊό: «Ολέθρια τα αποτελέσματα της μετάλλαξης αν δεν πάρουμε μέτρα»

Η χώρα μας μετρά τον πρώτο θάνατο παιδιού από οξεία ηπατίτιδα με τον Νίκο Καπραβέλο, διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου να είναι καθησυχαστικός, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα κρούσματα κορονοϊού που συνεχώς αυξάνονται.

Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στοπ ΣΚΑΙ για τον θάνατο του παιδιού, εξήγησε ότι παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη βρει το ακριβές αίτιο και τον υπεύθυνο ιό για την οξεία ηπατίτιδα, τα συμπτώματα που δημιουργεί είναι ήπια στη συντριπτική τους πλειοψηφία και τα σοβαρά περιστατικά είναι πάρα πολύ λίγα και σπάνια.

Από την άλλη όμως δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον διπλασιασμό των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς τις τελευταίες ημέρες από μονοψήφιος ο αριθμός πλέον είναι διψήφιος, γύρω στους 20 καθημερινα. «Στα νοσοκομεία η εικόνα είναι ανησυχητική καθώς παρότι οι εισαγωγές σε απλές κλίνες δεν πιέζουν τα νοσοκομεία, είναι πάρα πολλές για την εποχή».

Είπε ακόμη να ληφθούν ορισμένα μέτρα πρόληψης και κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν «τα κύρια όπλα μας», δηλαδή τις μάσκες και τα εμβόλια. «Θα είναι ολέθρια τα αποτελέσματα της μετάλλαξης αν δεν πάρουμε μέτρα».

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμμόρφωση αν δεν υπάρχει μια υποχρεωτικότητα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς να δείξει η κοινωνία και η πολιτεία ότι πραγματικά έχουμε πρόβλημα», είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις