Ελλάδα

Καταιγίδα μετατάξεων στο Δημόσιο – Αδειάζουν ολόκληρες υπηρεσίες από υπαλλήλους

Ως και 50% μειώνονται οι θέσεις με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων
“Μοντέλο” μετατάξεων τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Η άρνηση μετάταξης σημαίνει απόλυση για τον υπάλληλο
Πως θα προκύψουν 25.000 άτομα για διαθεσιμότητα-απόλυση

Θέμα χρόνου είναι να καθοριστούν τα νέα οργανογράμματα όλων των υπουργείων από τα οποία θα προκύψει και ο νέος αριθμός των θέσεων των υπαλλήλων.

Ήδη έχουν καθοριστεί αυτά για τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα οποία είναι ένα δείγμα του τι θα ακολουθήσει.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” οι μειώσεις προσωπικού στα δύο αυτά υπουργεία ξεκινούν από 50% και φτάνουν ή και ξεπερνούν ακόμη και το 90%!

Σε κάποιες υπηρεσίες το προσωπικό που θα μείνει θα είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό που υπηρετεί σήμερα. Για παράδειγμα στο Εθνικό Τυπογραφείο από τις 170 θέσεις που υπάρχουν σήμερα το νέο οργανόγραμμα περιλαμβάνει μόλις 56 θέσεις, μειώνει δηλαδή το προσωπικό κατά 69%.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για παράδειγμα προβλέπονται 150 λιγότερες θέσεις βάσει του νέου οργανογράμματος , ενώ στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι θέσεις από 1.137 που είναι σήμερα θα πέσουν ως και στις 875.

Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους.

Ανάλογα με την ειδικότητα και την εκπαίδευση οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις υπουργείων και οργανισμών.

Οι υπάλληλοι δεν έχουν δικαίωμα άρνησης εάν θέλουν να διατηρήσουν τη θέση τους στο Δημόσιο, καθώς η μετάταξη είναι υποχρεωτική. Άρνηση της νέας θέσης σημαίνει αυτόματη απόλυση.

Οι περίπου 400 μετατάξεις που προκύπτουν από τα δύο αυτά υπουργεία είναι μόνο η αρχή. Μαζί με τους 2.500 υπαλλήλους που έχουν μπει σε διαθεσιμότητα ουσιαστικά έχει προκύψει στο πρώτο δεκαήμερο του χρόνου ένας αριθμός κοντά στις 3.000.

Ο στόχος ωστόσο είναι πάντα η μείωση των θέσεων στο Δημόσιο κατά 25.000 μέσα στο 2013. Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι από τα νέα οργανογράμματα θα προκύψουν χιλιάδες λιγότερες θέσεις εργασίας, ακόμη περισσότεροι θα είναι οι υπάλληλοι που είτε μέσω των μειώσεων των θέσεων, είτε μέσω διαθεσιμότητας θα βρεθούν χωρίς αντικείμενο εργασίας και έτσι θα προκύψουν οι υπεράριθμοι που θα απολυθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ως το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4