Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καταλήψεις για… τα Rafale – Πάνω από 200 σχολεία υπό κατάληψη

υπουργείο παιδείας

Καταλήψεις εδώ, καταλήψεις εκεί, καταλήψεις παντού. Μόνο που δεν γίνονται γιατί οι μαθητές δεν θέλουν να φορούν μάσκα στο σχολείο. Μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Οι καταλήψεις γίνονται για πολλούς λόγους. Ακόμη και γιατί οι μαθητές διαφωνούν με το εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πρόσφατα και την αγορά των μαχητικών Rafale από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη χώρα είναι υπό κατάληψη. Η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τα μέτρα για τις καταλήψεις δεν θα είναι αστυνομικά αλλά μελετάται να δοθεί βάρος στην ενημέρωση γονέων και μαθητές για τις αρνητικές συνέπειες των καταλήψεων και για τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω της μη χρήσης μάσκας στις καταλήψεις.

Ανακοινώνοντας πως σήμερα (24.09.2020) στις 10:00 στα Προπύλαια θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας έκανε γνωστά κάποια από τα αιτήματα των μαθητών. Καλύτερες συνθήκες στις τάξεις, λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα, περισσότεροι καθηγητές στα σχολεία και λεφτά για την Παιδεία κι όχι για τα Rafale.

Αναφέρουν, μεταξύ άλλων οι μαθητές: «Δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι- χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Σε αντίθεση με αυτό, κάνουμε μάθημα με ελλείψεις καθηγητών σε αίθουσες κλουβιά, 25 και 30 μαθητές στις τάξεις. Μπαινοβγαίνουμε στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον για να πάμε σχολείο. Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η συνεχόμενη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας (που μας την έδωσε και σε λάθος διαστάσεις) σε δίωρα μαθήματα και με λιγότερη ώρα διαλείμματος. Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση μας επέβαλε να δώσουμε φέτος εξετάσεις με τον κόφτη της Τράπεζας Θεμάτων.

Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις