Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί για το θάνατο του 14χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια, που βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του. Την εντολή για τη διενέργεια της έρευνας για το τι οδήγησε το παιδί στην αυτοκτονία έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και αντικείμενο της θα είναι να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το το ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. 

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Click4More Συγκινητικές στιγμές στο σχολείο του 14χρονου: Οι συμμαθητές του άφησαν λουλούδια στο θρανίο του

Η «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις