Site icon NewsIT

Καθημερινά γίνονται υποκλοπές! – Η ΑΔΑΕ σηκώνει τα χέρια ψηλά

22.11.2011 | 15:22
Καθημερινά γίνονται υποκλοπές! – Η ΑΔΑΕ σηκώνει τα χέρια ψηλά

Συνεχίζονται οι υποκλοπές μέσω των ΚΑΦΑΟ, παρά το SOS που έχει εκπέμψει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών.

Ο Επικεφαλής της Αρχής Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συνολικά για το έργο της, δήλωσε πως σε διάφορους ελέγχους εντοπίστηκαν μαγνητοφωνάκια σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ αλλά και σωρεία άλλων υποκλοπών.

Ταυτόχρονα αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του κ. Λαμπρινόπουλου ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ…

«Επισκεφθήκαμε την ΕΥΠ, μας έδειξε ένα βαλιτσάκι και είχαμε πει ότι αν αυτός είναι ο εξοπλισμός τότε η ΕΥΠ είναι φτωχή. Η ΕΥΠ πρέπει να έχει ένα καλύτερο εξοπλισμό για να παίξε τον ρόλο της. Δεν διαπιστώσαμε κάτι επιλήψιμο στον έλεγχο στην ΕΥΠ. Ψάξαμε και το βαλιτσάκι και τον σκληρό δίσκο που περιέχει. Όμως δεν νομίζω ότι η ΑΔΑΕ μπορεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο της ΕΥΠ, δηλαδή που είναι εγκατεστημένη κλπ. Εγώ δέχομαι ότι αυτό που μου έδειξε η ΕΥΠ αυτό έχει δηλαδή το βαλιτσάκι και κάτι χειροκίνητα συστήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις ταχυδρομικές μεταφορές ο κ. Λαμπρινόπουλος «κάρφωσε» την πολιτεία για το νομοθετικό της κενό αλλά και για αδιαφορία… Αναφερόμενος ειδικά στο συμβάν με την έκρηξη δέματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού – αποκάλυψε πως είχε στείλει επιστολή στον τότε υπουργό τονίζοντας πως η θέση της Αρχής είναι σε περιπτώσεις που δέματα κρίνονται ύποπτα, να ανοίγονται, όμως, όπως είπε, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Ο Πρόεδρος ης Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών «κάρφωσε» όμως και την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως αρνείται τον κανονισμό της ΑΔΑΕ για την προστασία στις τραπεζικές συναλλαγές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version