Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κάτω Πατήσια: Νέο περιστατικό bullying – Βίντεο με ξυλοδαρμό συμμαθήτριας του 14χρονου που αυτοκτόνησε

Κάτω Πατήσια: Νέο περιστατικό bullying – Βίντεο με ξυλοδαρμό συμμαθήτριας του 14χρονου που αυτοκτόνησε

Περιστατικά άγριου bullying φαίνεται πως ήταν η καθημερινότητα στο σχολείο στα Κάτω Πατήσια που φοιτούσε ο 14χρονος μαθητής, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή. 

Αρχικά οι αρχές έκαναν λόγο για την πιθανότητα το νεαρός αθλητής του παγκρατίου να συμμετείχε σε κάποιο επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι», γρήγορα όμως έγινε σαφές πως το παιδί έπεφτε συχνά θύμα bullying. Παράλληλα, πολλοί μαθητές και γονείς άρχισαν να μιλούν για τα περιστατικά bullying που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στο συγκεκριμένο σχολείο στα Κάτω Πατήσια.

Στην τηλεόραση του ANT1 μεταδόθηκε βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό μιας μαθήτριας του συγκεκριμένου σχολείου από αγόρια και κορίτσια.

Μάλιστα, η μητέρα της ανήλικης μίλησε στην ίδια εκπομπή λέγοντας πως δεν  είναι ο μόνος ξυλοδαρμός που έχει υποστεί το κορίτσι, καθώς σε βάρος της, πέρα από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά απειλών και άσκησης ή απειλής άσκησης βίας, υπάρχει ακόμη μια επίθεση με δυνατά χτυπήματα.

 

Η ίδια ανέφερε πως «από την αρχή του 2021 άρχισαν να ενοχλούν την κόρη μου και τον Οκτώβριο συνεχίστηκαν οι επιθέσεις. Της επιτίθενται αγόρια και κορίτσια από το σχολείο, όχι από την τάξη της, επειδή νόμιζαν ότι “έδωσε” η κόρη μου τα ονόματα των παιδιών που έκαναν κατάληψη», ενώ σημείωσε πως τα περιστατικά είναι πολύ συχνά, λέγοντας χαρακτηριστικά «και στον πίσω χώρο του σχολείου την βρίζουν, την κλωτσάνε και την φτύνουν».

«Ο διευθυντής μου είπε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει»

«Κάλεσα τον Διευθυντή, τον ενημέρωσα και του ζήτησα να καλέσει τους γονείς ορισμένων παιδιών για να βοηθήσει και μου απάντησε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τον ρώτησα αν μπορώ να κινηθώ νομικά και μου είπε φυσικά», σημείωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Ο Δ. Φουφόπουλος, δικηγόρος της μητέρας, έκανε λόγω για συστηματικό bullying, με επιθέσεις, ύβρεις, απειλές, σημειώνοντας πως «στην δική μας υπόθεση μιλάμε για δύο επιθέσεις. Ακούγεται στο βίντεο η δύναμη με την οποία γίνονται τα χτυπήματα από τα παιδιά στο κεφάλι του κοριτσιού».

Όπως είπε για τα γεγονότα έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία, αναφέροντας πως «από τον Οκτώβριο έχουμε στείλει εξώδικα στο σχολείο και στο Υπ. Παιδείας. Γίνεται δεύτερος ξυλοδαρμός εντός του σχολείου. Στις 5 Νοεμβρίου κάναμε μήνυση, ζητώντας προστασία από τον Εισαγγελέα και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και συνεχίζονται οι επιθέσεις στο κορίτσι και τώρα φθάσαμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό με τον 14χρονο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις