Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

ΚΕΑ – συντάξεις Ιουλίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

ΚΕΑ – συντάξεις Ιουλίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019.

Το ποσό των 53.247.726,20 ευρώ θα καταβληθεί σε 258.482 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 480.000 άτομα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Στο μεταξύ από αύριο 25 Ιουνίου θα αρχίσει η πληρωμή των συντάξεων Ιουλίου.

Συγκεκριμένα αύριο θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ. Την Πέμπτη 27 του μήνα θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ, του Δημοσίου, των υπολοίπων ταμείων του υπουργείου Εργασίας, του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, καθώς και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος. Την Τρίτη 2 Ιουλίου θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και το επίδομα ενοικίου στέγασης.

Σήμερα θα πιστωθεί η τρίτη δόση του επιδόματος ενοικίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων και αφορά όσους έκαναν αίτηση έως και 31 Μαΐου. Σε ό,τι αφορά τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η του κάθε μήνα. Έτσι, την Τρίτη 25 Ιουνίου θα δοθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις