Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

ΚΕΘΕΑ: Κλείνει από σήμερα η τηλεφωνική γραμμή «1114», για τον εθισμό στον τζόγο

ΚΕΘΕΑ: Κλείνει από σήμερα η τηλεφωνική γραμμή «1114», για τον εθισμό στον τζόγο

Έκλεισε η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τον εθισμό στον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια του ΚΕΘΕΑ σήμερα (01.02.2023), με ευθύνη της διοίκησης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου.

Από σήμερα 1η Φεβρουαρίου η γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ για τον τζόγο 1114, θα είναι κλειστή και κανείς δεν θα απαντά στις κλήσεις των πολιτών.

«Η εξέλιξη αυτή βαραίνει αποκλειστικά τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ», σημειώνουν οι εργαζόμενοι σε καταγγελία τους και εξηγούν πως εντός ενός ολόκληρου χρόνου, η διοίκηση δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες ανανέωσης των συμβάσεων.

«Μέχρι να τα καταφέρει, κανείς δεν θα απαντά στο 1114», τονίζουν οι εργαζόμενοι και εξηγούν πως τίποτα δεν έγινε: «παρά την δηλωμένη πρόθεση της ΟΠΑΠ ΑΕ να ανανεώσει για έναν ακόμη χρόνο την χρηματοδότηση της γραμμής, από τις 21/2/23 έως τις 20/2/24 και παρά την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ήδη από τις 22/11/22 με την οποία εφιστούσαμε την προσοχή στη διοίκηση να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανανέωση των συμβάσεων, με ορατό τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας της γραμμής».

ΚΕΘΕΑ: Τραγική έλλειψη διοικητικής επάρκειας

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, υπάρχει «τραγική έλλειψη διοικητικής επάρκειας».

Μάλιστα, όπως λένε, η διοίκηση απαξίωσε να δώσει απάντηση στα ερωτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων για το:

Εάν διασφαλίζεται και με ποιον τρόπο η αδιάκοπη λειτουργία της γραμμής.
Εάν διασφαλίζεται η εργασία των εργαζομένων.
Εάν προτίθεται να ενσωματώσει τη λειτουργία της γραμμής στις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ.
«Πέρυσι, η γραμμή βρέθηκε να στηρίζεται στην αίσθηση ευθύνης των εργαζομένων που, προκειμένου να μην διακόψουν την παροχή αναγκαίων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αναγκάστηκαν να εργάζονται απλήρωτες», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Πηγή: iatrodedia.gr/Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις