Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Μαρτυρία «καίει» την πρεσβυτέρα – «Γνωρίζει, είχε ανοίξει την πόρτα 2-3 φορές»

Κιβωτός του Κόσμου: Μαρτυρία «καίει» την πρεσβυτέρα – «Γνωρίζει, είχε ανοίξει την πόρτα 2-3 φορές»

Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου. Μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «ξηλώνει» τη διοίκηση της ΜΚΟ μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. 

Ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής και επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, διαψεύδει τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε δομές της ΜΚΟ. Το ίδιο και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, που δεν δίστασε να βγει μπροστά για να απαντήσει σε όσα τους καταλογίζονται, κάνοντας μάλιστα λόγο για «υποκινούμενες» καταγγελίες. 

Συγγενής του 19χρονου που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μίλησε στο Mega και αποκάλυψε ότι η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, γνώριζε τι περνούσαν τα παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου. 

«Και η πρεσβυτέρα γνωρίζει, καθώς άνοιξε την πόρτα 2-3 φορές και πετάχτηκε ο άλλος όρθιος. Ο μικρός αισθάνθηκε ανακούφιση λέει ”αχ να το καταλάβει η πρεσβυτέρα να σταματήσει αυτό το κακό”. Και τις επόμενες φορές την κλείδωνε την πόρτα. Ο μικρός όταν του επέτρεπε να πάει στην μητέρα του, το πρωί 8 η ώρα έπρεπε να είναι εκεί με πρωινό από ντελίβερι και μπαίνει μία μέρα η πρεσβυτέρα και λέει:

”Τι κάνεις εσύ εδώ πρωί πρωί και αυτός αισθάνθηκε πολύ άσχημα και λέει ”πρεσβυτέρα μου ο πάτερ μου ζήτησε να έρχομαι πρωί πρωί”. Δηλαδή αυτή αντί να προστατεύσει το παιδί μάλωνε το παιδί γιατί ήρθε 8 η ώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά συγγενής του 19χρονου

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Η σκιά του «πατέρα» Αντώνιου

Αν ο πατέρας Αντώνιος είναι η ψυχή της «Κιβωτού του Κόσμου», η πρεσβυτέρα είναι υπό σκιά δήλωνε μιλώντας στο Mega. Την ίδια ώρα η πρεσβυτέρα είναι αυτή που θα βγει μπροστά απαντώντας στις καταγγελίες με τον δικό της τρόπο χαρακτηρίζοντάς της, υποκινούμενες. Η ίδια μάλιστα θα πει πως τα παιδιά τους αντιπαθούν επειδή τους βάζουν κανόνες. Κατηγορηματικά θα πει πως οι καταγγελίες στρέφονται εναντίον της «Κιβωτού του Κόσμου» χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτα.

Αποκαλύψεις για τις κρουαζιέρες του πατέρα Αντώνιου με τα παιδιά της δομής

Η γνωριμία με τον πατέρα Αντώνιο στη Χίο

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έχει καταγωγή όπως και ο πατέρας Αντώνιος από την Χίο και γνωρίζονταν πριν ακόμα συνάψουν σχέση. «Οι γειτονιές στη Χίο είναι κοντά, είναι μικρές οι κοινωνίες. Όλα παιδιά, παίζαμε. Δεν μέναμε κοντά αλλά είχαμε μία επαφή με τη γειτονιά που έμενε ο πατέρας Αντώνιος. Πρώτα παντρευτήκαμε, μετά έγινε κληρικός . Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Δεν ήταν από τους ιερείς  “εντάξει να γίνω ιερέας για να βολευτώ”. Ήταν ωραίος τύπος από μικρός» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της.

Η πρεσβυτέρα δήλωνε πως ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει κάποιο ελάττωμα. «Όχι δε νομίζω. Τον έχει απορροφήσει τόσο η εργασία του που ασχολείται τόσο με τα παιδιά, που νομίζω ότι έχει χαθεί ό,τι κι αν ήταν, ας πούμε» είχε πει στην συνέντευξή της.

«Είδα τον πατέρα Αντώνιο να χτυπά κορίτσι» – Σοκάρει 17χρονη πρώην φιλοξενούμενη στη δομή της Ηπείρου

Τα τρία υιοθετημένα παιδιά

Η πρεσβυτέρα στην Χίο ήταν σε Χριστιανικές Μαθητικές ομάδες και έγινε ομαδάρχης και αρχηγός στις κατασκηνώσεις στον Προφήτη Ηλία στα Θυμιανά, βρέθηκε για λίγο στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της εκκλησίας της Χίου, από το 1998 ζει στην Αθήνα κοντά στο σύζυγό που το Μάρτιο του 1998 χειροτονήθηκε διάκονος.

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο τους οποίους υιοθέτησαν και τον 11χρονο Νώε.

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις