Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Μαζικές βαφτίσεις από τον πάτερα Αντώνιο με νονά την πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: Μαζικές βαφτίσεις από τον πάτερα Αντώνιο με νονά την πρεσβυτέρα

Σε μαζικές βαφτίσεις προχωρούσε, όπως μαρτυρούν φωτογραφίες που ανέβαζε η «Κιβωτός του Κόσμου» στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. Μάλιστα, ο ιερέας που έκανε τις βαφτίσεις ήταν ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, ενώ νονά των παιδιών γινόταν η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Κιβωτού του Κόσμου, η ομαδική βάφτιση αφορούσε σε 9 ανήλικα παιδιά που έγιναν στην δομή του Βόλου, ενώ σε όλα δόθηκαν διπλά ονόματα.

Όπως αναφέρει η «Κιβωτός του Κόσμου» στην ανάρτηση τα 9 παιδιά «κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως – μυστήριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι’ αυτό και έλαβαν νέα ονόματα».

Δεν είναι σαφές αν τα παιδιά ήταν ήδη βαφτισμένα ή αν οι νόμιμοι κηδεμόνες τους είχαν δώσει την απαραίτητη γονική συναίνεση. Το σίγουρο είναι ότι στη συνέχεια έλαβαν δύο νέα ονόματα…

 

Ο Γιώργος Σταμάτης, γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας πριν λίγες μέρες στο Mega είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο η Κιβωτός να προχωρούσε σε βαπτίσεις ήδη βαπτισμένων παιδιών για να να μπορεί να προχωρήσει στη συνέχεια σε παράνομες υιοθεσίες.

Σημειώνεται πως από το 2018 ο νόμος περί υιοθεσιών άλλαξε και ήταν πλέον πολύ δύσκολο να δοθούν παιδιά προς υιοθεσία που ήδη βρίσκονταν στο σχετικό μητρώο.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις