Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος ως Χριστός και ως επίγειος Θεός – Οι εικόνες που προκαλούν

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος ως Χριστός και ως επίγειος Θεός – Οι εικόνες που προκαλούν

Ο πατέρας Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου εμφανίζεται ως Ιησούς Χριστός σε εικόνες σε Δομή της περιφέρειας. Στη θέση, μάλιστα, των μαθητών αναγράφονται  ονόματα – προφανώς – παιδιών της «Κιβωτού».

Ο πατέρας Αντώνιος στην εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του στην Κιβωτό του Κόσμου, αντί για υπηρέτης του ράσου, εμφανίζεται ως Χριστός, ως Άγιος, ως βιβλική μορφή, ακόμα και ως επίγειος Θεός.

Σε τοιχογραφία, ο ίδιος παρουσιάζεται ως άλλος Νώε με ένα παιδί στους ώμους, ενώ στα αριστερά της εικόνας διακρίνεται μία γυναικεία φιγούρα, που πιθανότατα απεικονίζει την πρεσβυτέρα.

Όμως, σε ένα ξύλινο ταμπλό που βρίσκεται στο δωμάτιό του σε δομή της περιφέρειας, ο πατέρας Αντώνιος έχει χαραχτεί ως η άμπελος, συνδέοντας ευθέως τον εαυτό του με τον Ιησού Χριστό!

Στη θέση των μαθητών του Ιησού βρίσκονται ονόματα – προφανώς – παιδιών της «Κιβωτού». Είναι τα χρόνια που οι δωρεές εκατομμυρίων διαδέχονταν η μία την άλλη. Τα χρόνια που ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, όπως φαίνεται, αισθανόταν παντοδύναμος.

Ήταν τα χρόνια της αποθέωσης του πατέρα Αντωνίου. Η απουσία ουσιαστικών ελέγχων σε συνδυασμό με τη βιτρίνα που είχε χτιστεί, οδηγούσαν σε αλλεπάλληλα αφιερώματα, με τον ίδιο να τραγουδά και να δέχεται συγχαρητήρια.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις