Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κλείνει οριστικά ο Ελαιώνας – 5 προσαγωγές μετά από επεισόδια μεταξύ προσφύγων και εργαζομένων

Κλείνει οριστικά ο Ελαιώνας – 5 προσαγωγές μετά από επεισόδια μεταξύ προσφύγων και εργαζομένων

Κλείνει οριστικά η δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά τα νέα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα (19.8.2022) με αποτέλεσμα να γίνουν 5 προσαγωγές.

«Ελαιώνας: Μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε», έγραψε ο Νότης Μηταράκης και δημοσίευσε βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., οι προσαγωγές ήταν 6 και αναμένονται να μετατραπούν σε συλλήψεις, αφού σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος τους.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, περίπου είκοσι άτομα που βρίσκονταν έξω από την δομή από τις 12 χθες το βράδυ, εμπόδισαν στις 07:00 το πρωί τους εργαζόμενους στο καμπ να εισέλθουν στο χώρο, με αποτέλεσμα η διευθύντρια της δομής να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πρόκειται για άτομα οι οποίοι αντιδρούν στην μεταφορά των μεταναστών από την δομή του Ελαιώνα σε αυτή του Σχιστού. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι χθες, με λεωφορεία της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκαν οικειοθελώς στη δομή του Σχιστού, 22 άτομα από τον Ελαιώνα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις