Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω κινητοποιήσεων – 24ωρη απεργία των εργαζομένων στους Δήμους

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω κινητοποιήσεων – 24ωρη απεργία των εργαζομένων στους Δήμους

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα 24 Μαϊου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Λόγω των κινητοποιήσεων, αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας κάποιοι δρόμοι είναι κλειστοί.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η συγκέντρωση των εργαζομένων στους Δήμους είχε ορισθεί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στην Ομόνοια. Και αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. 

Λόγω πορείας διαμαρτυρίας είναι κλειστή η οδός Σταδίου. 

Δείτε φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις:

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.), αλλά και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις